Ga naar de mobiele website
^ Top

Immigranten op de catwalk, Madonna op de eerste rij en meer: 8 hoogtepunten van New York Fashion Week

Getty Images
De afgelopen 9 dagen vond in de Amerikaanse hoofdstad New York Fashion Week plaats. Designers presenteerden er hun nieuwste collecties, celebrities en streetstylesterren dosten zich op als paradijsvogels voor de fotografen en er werd veel geprotesteerd tegen Trump. Dit waren de opvallendste momenten.

1. Immigranten op de catwalk

AFP

De Indonesische ontwerpster Anniesa Hasibuan maakte vorig seizoen al een statement tijdens de modeweek in New York door alleen modellen met hijabs de catwalk op te sturen. Deze keer ging ze zelfs nog een stapje verder. Zo liep een mix van immigranten, eerste en tweede generatie Amerikanen en zij die over een green card beschikten mee als een statement tegen de zogenaamde moslimban van Trump. Een krachtig statement!

2. De laatste show van Proenza Schouler in New York

AFP

De afgelopen jaren werd er steeds reikhalzend uitgekeken naar de modeshows van Proenza Schouler in New York. Onlangs kondigde het duo achter het merk aan te breken met de traditionele ready-to-wear kalender en nog "maar" 2 shows per jaar te houden in Parijs. Hun laatste show in de Amerikaanse hoofdstad was een ware ode aan de stad en zijn muzes.

3. Een T-shirt van Gucci

Getty Images

Sinds de aanstelling van creatief directeur Alessandro Michele bij Gucci is het Italiaanse merk hotter dan ooit tevoren en dat zag je vooral op straat terug de afgelopen 9 dagen. Het aantal gasten met loafers van Gucci aan hun voeten, ondanks de sneeuw, was haast ontelbaar en nog meer mensen werden gespot in een wit T-shirt met het logo van het merk op. Zo'n exemplaar kost maar liefst 590 euro, dus wie mee wil zijn met de laatste mode moet daar helaas wel wat geld voor over hebben.

4. De eerste rij bij de Philipp Plein show

Instagram @kylie_jenner_snapchats

Paris en Nicky Hilton, Madonna, Kylie Jenner, Tyga, Taylor Hill en meer celebs zaten op de eerste rij, er waren concerten van Nas en The Kills en het zogenaamde 'mugshot-model' liep mee in de show. De Duitse ontwerper Phillipp Plein haalde met andere woorden alles uit de kast voor zijn show in de De New York Public Library en of dat werkte. Over geen enkele show werd meer gesproken en geschreven dan de zijne.

5. De politieke statements van Prabal Gurung

epa

Steken genoeg naar de Amerikaanse president Trump tijdens de New Yorkse modeweek, al spande ontwerper Prabal Gurung vast en zeker de kroon. De van oorsprong Nepalese ontwerper stuurde modellen namelijk met zwart-witte T-shirt de catwalk op met daarop slogans als 'Our minds, our bodies, our power' en 'Girls just want to have fundamental rights'. Het leverde hem een staande ovatie op na afloop.

6. Yeezy Season 5

Instagram @bon_guise

Afgelopen seizoenen koos Kanye West steevast voor grootse spektakels om zijn nieuwe Yeezy-collecties te presenteren. Deze keer pakte hij het een stuk minder grotesk aan, waardoor de focus voor het eerst echt op de kleren zelf kwam te liggen. "Eindelijk," schreef de modevakpers en zo denken wij er ook over. Die kleren waren een stuk draagbaarder dan anders. We zagen veel legerprint, simpele jeansbroeken, prachtige lammy jassen en een gloednieuwe Yeezy-hardloopsneaker. Op de eerste rij zaten onder andere de hele Kardashian-familie, Anna Wintour en Haily Baldwin.

7. Het debuut van Raf Simons voor Calvin Klein

Getty Images

We schreven eerder al uitgebreid over het debuut van Raf Simons voor Calvin Klein. De show eerde de diversiteit, en omvatte enkele verwijzingen naar de huidige politieke context. En verder liet onze landgenoot vooral zien waarom hij onlangs nog uitgeroepen werd als meest invloedrijke persoon in de modewereld. Raf is een kei in wat hij doet, en daar was deze wonderschone show wederom een mooi voorbeeld van.

8. Het rave feestje van Alexander Wang

reuters

In plaats van een modeshow, organiseerde de Amerikaanse ontwerper Alexander Wang een heus feestje in een ietwat verlaten theaterzaal in Harlem. Het publiek stond recht, met een biertje in de hand, en de modellen paradeerden rond hen op een verhoogde catwalk. Ze droegen allemaal bijna volledig zwarte gewaden, en we zagen meer dan één doorschijnend topje en lederen minirokje terugkomen. Geheel in party mood dus. De hoofdrol in de show was weggelegd voor het Belgische model Hanne Gaby Odiele.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Anonymous

    De positieve discriminatie van links... enorm zielig. Gingen die trouwens niet in Canada wonen?

Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug