Iedereen gaat blond: tips & tricks voor wie de sterren achterna wilt

Marouane Fellaini en Taylor Swift gingen allebei recent blond(er).
getty Marouane Fellaini en Taylor Swift gingen allebei recent blond(er).
Het lijstje van sterren die onlangs (wit)blond zijn gegaan wordt langer met de dag. Zo verfden onder andere Fellaini, Kristen Stewart, Justin Bieber, Taylor Swift, Jennifer Lawrence en Zac Efron onlangs nog hun lokken blond. Wil je zelf ook meedoen aan deze Hollywoodtrend? Dan hou je best rekening met een aantal dingen.

Tenzij je eigen haarkleur al zeer licht is van zichzelf, zul je waarschijnlijk met waterstofperoxide aan de slag moeten gaan en dus je haren bleken. En omdat dat goedje niet bepaald onschadelijk is, ga je er best niet zelf thuis mee aan de slag. Tenzij je geen probleem hebt met een verbrande hoofdhuid of een coupe kanarie.

Bij de kapper
Eens bij de kapper moet je rekening houden met twee zaken: haar ontkleuren duurt lang (reken zo'n vier tot zes uur) en het kost veel geld. Omdat een uitgroei snel zichtbaar wordt als je haar blond gekleurd is, zal je ook om de zes weken terug moeten gaan. Niet-natuurlijk blond haar hebben is dus een duur grapje, en dat blijft het ook altijd. Vandaar dat heel wat mensen er na een paar maanden ook weer genoeg van hebben, omdat het zoveel kost en het onderhouden veel tijd en moeite vergt.

Onderhoud
Met dat onderhouden bedoelen we dan ook niet alleen regelmatig naar de kapper gaan, er is meer. Telkens de chemicaliën de kleur van je haar oxideren, worden je lokken brozer, droger en ruwer van textuur. Een paar keer per week een voedend haarmasker op je lokken smeren is dan ook aangeraden. Net als een voedende olie gebruiken na het wassen.

Wassen doe je dan weer best met een zilvershampoo. Anders wordt je haar al snel gelig en vaal van kleur, en dat wil je natuurlijk niet. Zo'n shampoo koop je onder andere bij Kruidvat. Let wel dat je de shampoo grondig uitspoelt en ook niet al te lang laat zitten, anders wordt je haar door het paarskleurige goedje lavendel of zelfs grijskleurig. En je raadt het al, die producten kosten natuurlijk ook een flinke duit.

Conclusie
Kortom, je haar laten blonderen is duur, slecht voor de conditie van je haardos en je moet er veel moeite insteken. Zou het gezegde 'wie mooi wilt zijn, moet lijden' dan toch echt kloppen?

Kristen Stewart.
getty Kristen Stewart.
Justin Bieber.
photo_news Justin Bieber.