Iconische Antwerpse schoenenboetiek Coccodrillo sluit de deuren

De Antwerpse schoenenboetiek Coccodrillo.
Coccodrillo De Antwerpse schoenenboetiek Coccodrillo.
Na 36 jaar komt er een einde aan de internationaal gevierde schoenenboetiek Coccodrillo in Antwerpen. Volgens de eigenaars heeft de doorgedreven kortingscultuur en koopjes die winkels het hele jaar aanbieden ervoor gezorgd dat de leefbaarheid van hun winkel uitgedoofd was. 

Coccodrillo werd in 1983 opgericht door partners Geert Bruloot en Eddy Michiels en verzilverde meteen een plekje als dé bestemming in Antwerpen voor liefhebbers van designerschoenen van over de hele wereld. De winkel stond wijd bekend voor haar oog voor opkomend talent en creativiteit. Martin Margiela’s eerste ontwerpen vonden hun weg onmiddellijk naar de schoenenboetiek bijvoorbeeld, net als de schoenen van de jonge Raf Simons en recenter WebelHodelFeder en Mats Rombaut van ROMBAUT. 

In 2010 ging de eerste aparte Coccodrillo mannenboetiek open, in een jaren ’30 art-decostijl uitgetekend door interieurdesigner Gert Voorjans.  In 2017 besloten ze de vrouwen- en mannenboetiek samen in één pand in de Arenbergstraat onder te brengen. Het interieur daar werd voorzien door Glenn Sestig. Naast Belgische merken, vond je er onder andere ook schoenen van gevestigde luxehuizen zoals Prada, Balenciaga, Saint Laurent, Chloé en Lavin.

“We gaan Coccodrillo missen”

Geert Bruloot: “De modewereld is al enkele jaren fors aan het veranderen door massale overproductie en een radicale shift in de aankoop van luxegoederen. Een doorgedreven kortingscultuur en koopjes het hele jaar door zorgen ervoor dat consumenten een deel van hun budget verleggen naar kunst en vrije tijd, wat uiteindelijk de leefbaarheid van onze multi-brandboetiek uitgedoofd heeft. We zullen Coccodrillo erg missen, maar we besloten de volgende stap te zetten en we kijken alvast uit naar nieuwe projecten binnen en rondom de wereld van creativiteit.”

Een foto die is geplaatst door COCCODRILLO Shoes (@coccodrillo_antwerp) op
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jeff De Boeck

  Ben Antwerpenaar . Nog nooit van gehoord.

 • Gino Denil

  "Een doorgedreven kortingscultuur en koopjes het hele jaar door zorgen ervoor dat consumenten een deel van hun budget verleggen naar kunst en vrije tijd". Wat zouden ze dan willen. Dat een mens al zijn geld in hun schoenen steekt. Zelfs Imelda Marcos met haar fenomenale schoenencollectie kocht kunst. Waar moet je anders naar kijken als je in je schoenen staat.

 • Bea Pruwer

  In Antwerpen een boetiek open houden blijkt spijtig genoeg onmogelijk. De meesten houden het zelfs zes maanden niet vol. Zelfs grote namen als Burberry, Gucci, Laduree en Cartier moesten sluiten door slechte verkoopcijfers.

 • Tinneke Rose

  Spijtig altijd al een mooie zaak gevonden hier in Antwerpen. Was altijd aanschuiven om iets te kopen vroeger.