Hugh Jackman heeft meest sexy baard, Brad Pitt afgestraft

getty
Hugh Jackman heeft de meest sexy gezichtsbeharing. Dat blijkt uit een enquête van de Crown Clinic in Manchester, het grootste haartransplantatiecentrum van het land. Brad Pitt heeft de bedenkelijke eer om met de minst aantrekkelijke baard rond te lopen. Althans, volgens de duizend ondervraagde Britten.

Jackman, die een Oscarnominatie als beste acteur op zak heeft, laat Bradley Cooper en David Beckham achter zich. George Clooney strandde op de vierde plek. Bij de flops scoren naast Pitt ook Joaquin Phoenix en Jim Carrey hoog.

Uit het onderzoek blijkt dat 62 procent van de mannen vindt dat ze er knapper uitzien met een of andere vorm van haargroei. Of dat nu een (stoppel)baard of snor is, speelt voor hen geen rol. De dames denken daar echter ietsje anders over: slechts 35 procent vindt zo'n donsdeken wel te pruimen, met dan nog een duidelijke voorkeur voor de stoppels.

De Crown Clinic merkte het voorbije jaar een opvallende vraag naar bakkebaarden, ongetwijfeld het Bradley Wiggins-effect. Wayne Rooney zorgde er dan weer voor dat haartransplantaties onder de dertig jaar geen taboe meer vormen.

Bradley Cooper met Jennifer Lawrence.
getty Bradley Cooper met Jennifer Lawrence.
David Beckham.
afp David Beckham.
De tien toppers
1. Hugh Jackman
2. Bradley Cooper
3. David Beckham
4. George Clooney
5. Ben Affleck
6. Johnny Depp
7. Bradley Wiggins
8. Robert Pattinson
9. Russell Brand
10. Colin Farrell
De vijf floppers
1. Brad Pitt
2. Joaquin Phoenix
3. Simon Le Bon
4. Jim Carrey
5. Jonathan Ross