Houd de bruid te vriend: deze outfits zijn not done op een huwelijk

Unsplash
Hoewel je uiteraard in het dagelijkse leven draagt wat je wil, is er voor een bruiloft wel een dresscode en gelden er regels rond wat je wel maar vooral niet draagt. Dit zijn de 5 dingen waar bruidjes van gruwen als je deze outfitfouten maakt.

1. Wit dragen

De grootste fout die je als gast naar een trouwfeest kan maken is zonder twijfel in een witte of crèmekleurige outfit arriveren, tenzij het echtpaar je andere instructies gaf. Wit is en blijft voor de bruid. Ga liever voor zachte kleuren of eenvoudige patronen die er mooi uitzien, maar niet over-the-top zijn.

2. Of zwart

Een bruiloft is een heugelijke gebeurtenis, geen begrafenis. Hou je zwarte jurk dus liever voor andere gelegenheden.

3. Afwijken van de dresscode 

Hou je uitnodiging goed bij de hand als je je outfit uitzoekt. Staat erbij galakledij? Zorg er dan voor dat je niet opduikt in een jeansbroek en kies voor iets formeler. Gaat het huwelijk door op het strand? Dan mag je wat meer casual gaan.

4. Schoenen dragen waar je niet op kan dansen

Stellen die gaan trouwen willen niet alleen dat het voor hen een gedenkwaardige dag wordt, maar ook dat hun gasten een ongelooflijke avond beleven. Het zou dan ook zonde zijn om heel de bruiloft te moeten meemaken vanop een stoel als gevolg van een stel blaren. Wil je wel je entree op hakken doen? Neem dan een paar makkelijke schoenen mee in je handtas.

5. Te onthullende kledij dragen

Zeker als de plechtigheid doorgaat in een kerk, draag je beter niets te bloot. Maar ook op het trouwfeest zelf hoef je niet met je fijne vleeswaren te koop lopen. Zeker als je een drankje te veel op hebt kan een diep decolleté of een minirok weleens meer onthullen dan je wilt.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Audenaert

  Als ik op een bruiloft ben mogen de meisjes en vrouwen gerust in een minirok en half blote borsten zijn hoor .

 • Loesje Vranken

  Als je stijl en smaak hebt dan weet je zelf wat kan en niet kan. Op elk feest zie je trouwens voorbeelden van het niet hebben van stijl.Toch kunnen die mensen er zelf niet aan doen dat ze die gave missen. Als het hart maar goed is !!!!

 • Elke Claes

  René: eigenlijk niet, hoor. Als mensen je uitnodigen, mag jij de beleefdheid hebben je aan (ongeschreven) beleefdheidsregels te houden. Mensen hebben allemaal hun mening over een verloederde samenleving - en facebook en instagram zijn meestal de favorietjes om als grote schuldigen aan te duiden - maar het begint en eindigt met het weten hoe je gedragen èn kleden naar de gelegenheid.

 • René de Hoog

  En vooral : doe gewoon wat je wil ! Bemoeials. En als het hier niet verschijnt naar loffelijke gewoonte komt het wel op facebook met enkele duizenden geïnteresseerden en deze tekst bovenaan.