Hoe Meghan Markle een statement maakte in een duurzame jurk op het avondfeest

Photo News
De ondertussen gehuwde vrouw en nu officieel hertogin van Sussex, gaf gisteren haar ja-woord in een klassieke jurk van Clare Waight Keller voor modehuis Givenchy. Later die dag trok Meghan een wit kleed aan met blote armen van de Britse Stella McCartney. Minstens even klassiek qua design, maar toch maakte ze er een statement mee.

Stella McCartney, ontwerpster en dochter van ex-Beatle Paul McCartney, is namelijk een van de grootste voortrekkers van diervriendelijke mode. Ze heeft nooit bont, veren én leder gebruikt in haar collecties, en voert al jaren strijd tegen het gebruik ervan door andere (mode)merken. Ze werd door dierenrechtenorganisatie PETA verschillende keren uitgeroepen tot persoon van het jaar. “Stella McCartney bewijst dat je er dodelijk goed uit kan zien, zonder te doden”, aldus PETA.

Maar daarnaast gooide McCartney de laatste jaren ook verschillende keren hoge ogen voor haar inspanningen op vlak van duurzame mode. De mode-industrie is de op één na meest vervuilende industrie ter wereld, maar de Britse doet er eigenhandig alle moeite voor om een positieve milieu-impact te creëren. Zo gebruikt ze in haar collecties bijvoorbeeld gerecycleerd oceaanplastic in plaats van polyester en maakte ze al een zijdestof van gist.

Een positieve mindset waar Meghan Markle, die zelf groot dierenliefhebber en voorvechter van mensenrechten is, zich in het verleden al openlijk achter schaarde. Dat ze op haar grote dag een jurk van de ontwerpster droeg, is een extra mooie erkenning. McCartney feliciteerde het kersvers getrouwde koppel ook op Instagram

Photo News
Photo News15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tinne Van Eemeren

  Pure elegantie en tijdloze klasse, magnifiek!

 • piet devlieger

  Een duurzame jurk van 80.000 pond. Met dat bedrag kan je al veel duurzame projecten steunen en nog een mooie duurzame jurk kopen ook die maar 500 pond of zo kost. Hoe hypocriet kan je zijn ?

 • marie-claire de bosscher

  haar schouders zijn ok, maar haar armen zijn te mager, vandaar het onevenwicht;

 • John Stahl

  Wow, straks gaan ze deze mensen nog heilig verklaren. Wat ze toch maar doen om hun PR-status in een positief daglicht te stellen.

 • carine nyns

  het kleed is prachtig, écht, maar Meghan dierenliefhebber?! Harry fervent jager, remember de foto's?