Hoe koffie stinkende zweetvoeten kan voorkomen

Thinkstock
Sokken waar verkoolde koffie in verwerkt zit, beloven stinkende zweetvoeten te neutraliseren. Dit hoogtechnologische kledingstuk belooft namelijk zweet en geurtjes te absorberen.

De sokken, gemaakt van een mengeling uit katoen, gerecycleerd polyester en verkoolde koffie, kregen de naam Atlas en beloven koele en comfortabele voeten dankzij bestanddelen in koffie. Het bedrijf dat kledingstukken ontwikkelde, MoS (Ministry of Supply), zegt dat waterfilters met hetzelfde concept werken. Verkoolde koffie trekt moleculen aan dankzij zijn sponsachtige structuur.

De gevangen zweetmoleculen worden in de was weer vrijgegeven, waardoor de sokken nadien weer efficiënt geurtjes bestrijden. De koffie wordt gehaald uit fabrieken en ondergaat dan een farmaceutisch proces om olie en koffiegeur te verwijderen. Labtests hebben aangetoond dat de sokken drie keer zo efficiënt zijn in het opnemen van geuren in vergelijking met normaal katoen. Ze geven ook meer steun aan de voeten en zorgen voor een betere ventilatie.

Volgens het bedrijf zouden de sokken makkelijk acht maanden gedragen kunnen worden. Het kledingstuk zou in verschillende kleuren op de markt komen, maar de makers zijn alvast zeker van zwart. Voor twee paar betaal je ongeveer 20 euro.