Hoe je wél je make-up moet verwijderen

thinkstock
Voor vele vrouwen is het een gehaat moment: het verwijderen van je make-up. Na een lange dag en een nog langere avond is dat het laatste waar je zin in hebt. En nee, een vochtig doekje is niét voldoende. Dit is de correcte manier om je make-up te verwijderen:

We weten wel dat het belangrijk is om alle sporen van make-up te verwijderen, maar toch kruipen we allemaal wel eens tussen de lakens voor ons gezicht weer schoon is. Jammer genoeg krijg je dan al snel te maken met verstopte poriën en een opstoot van acne. Daarnaast breekt het de collageen van je huid af, die dus extra snel verwijderd. Het loont dus wel om de volgende tips te volgen:

Dubbel reinigen
Voor je je gezicht onder handen neemt met een cleanser, moet je make-up eigenlijk al grotendeels verwijderd zijn. Het heeft immers niet veel zin om je make-up dieper in je poriën te wrijven tijdens het reinigen. Haal dus eerst het grootste deel weg met vochtige doekjes, cleansing olie of micellair water - denk bijvoorbeeld aan de populaire 'solucion micellaire' van Bioderma.

Deze producten breken je make-up grotendeels af, zodat je met een redelijk schoon gezicht aan het echte werk kan beginnen met een reinigende gel, melk of balsem. Opgelet: deze stap op zich is niet voldoende. Je gelaat mag er dan wel proper uitzien, er zullen altijd restjes blijven zitten.

Let op je ogen
Niets is zo mooi en sexy als een goed uitgevoerde smokey eye. Maar hoe beter je hem zet, hoe moeilijker het wordt om het resultaat te verwijderen. Vooral mascara en eyeliner hebben de vervelende gewoonte om je vochtige doekje te negeren. Ze blijven lekker zitten waar ze zitten. Een goede make-upremover die speciaal ontworpen is voor de ogen is dan ook een must. Deze zullen de fragiele huid rond je ogen met zachtheid te behandelen.

thinkstock
thinkstock

Het geheim om het laatste restje weg te krijgen? Geduld. Ga niet hard zitten wrijven; dat trekt de huid rond je ogen alle richtingen uit en is niet gezond voor je wimpers. Doorweek een watje met je product en plaats die zachtjes op je ogen. Na een paar seconden kan je rustig heen en weer bewegen. Je hoeft bij deze stap ook niet per se álles te verwijderen; je cleanser zal daarna alle losgemaakte deeltjes wegnemen.

Vocht inbrengen
Nadat al je make-up verwijderd is én je je huid gereinigd hebt met je cleanser, is de kous nog niet af. Vergeet zeker niet om een goede vochtinbrengende crème te gebruiken; je hebt immers net alle vocht uit je huid gehaald. 's Avonds en 's nachts mag je trouwens best voor een zwaardere, voedende nachtcrème gaan.