Hoe de 23-jarige Timothée Chalamet hét stijlicoon voor mannen is geworden

Timothée Chalamet op de catwalk van het filmfestival van Toronto in een kostuum van Haider Ackermann.
BrunoPress/Abaca Press Timothée Chalamet op de catwalk van het filmfestival van Toronto in een kostuum van Haider Ackermann.
Zondagnacht stal Timothée Chalamet nog de show op de Golden Globes in een op maat gemaakt ensemble van Louis Vuitton, inclusief harnas met glitter. Al wordt de Frans-Amerikaanse acteur de laatste tijd opvallend veel geprezen om zijn persoonlijke stijl. We leggen uit hoe dat komt.

Even in het kort voor wie niet bekend is met Chalamet: hij is geboren in Manhattan en groeide daar ook op. Zijn moeder is een rasechte Amerikaanse, zijn vader een uitgeweken Fransman. Na heel wat rollen gespeeld te hebben in films als Interstellar en Ladybird, werd hij vorig jaar pas écht bekend bij het grote publiek door zijn rol in de film Call Me By Your Name. Ondertussen is hij ook nog te zien in film Beautiful Boy die nu in de bioscoop speelt.

Dankzij al die recente rollen en de daarbij horende nominaties (hij werd voor zijn rol in Call Me By Your Name voor maar liefst 9 awards genomineerd, waarvan hij er ondertussen ook al 5 won,  n.v.d.r.) was hij de afgelopen maanden veel op de rode loper te zien en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Keer op keer werd hij door de modepers de lucht in geprezen voor zijn opvallende outfitkeuzes en daardoor mocht hij zelfs de cover van de magazines i-D en GQ sieren. Niet slecht voor een jongen van amper 23 jaar oud.

Wat hij dan juist zo goed doet op het vlak van stijl? Laat ons eens een kijkje nemen naar enkele foto’s: 

Hij durft risico’s te nemen

Een fluwelen kostuum of eentje met opvallende bloemenprint? Weinig mannen durven het dragen, maar Timothée wel. En hij komt er ook nog eens goed mee weg. 

Photonews
BRUNO PRESS

Hij combineert streetwear met klassieke tailoring

Dat streetwear hip is momenteel weet je wellicht wel. Sneakers en andere sportieve elementen combineren met klassieke stukken is echter niet iedereen gegeven, hoewel dat net heel leuk kan staan. Timothée geeft alvast het goede voorbeeld. 

Photonews
BRUNO PRESS
Photonews

Hij houdt van Belgische mode

Timothée is een grote fan van de Belgische ontwerper Haider Ackermann en liet zich voor zijn verschijning op de Oscars zelfs exclusief kleden door hem. Later droeg hij nog verschillende keren ontwerpen van de designer en hij poseerde ook met hem op Instagram. Kunnen we natuurlijk alleen maar steunen.

Photonews
BRUNO PRESS

Hij weet hoe belangrijk de juiste pasvorm van een kostuum is

Bij een kostuum is de pasvorm erg belangrijk. Zo moet je overhemd bijvoorbeeld altijd 1,5 centimeter onder je mouw uit komen en mag zowel de broek als het jasje niet te los maar zeker ook niet te strak zitten. Timothée laat zijn kostuums waarschijnlijk op maat maken, wat het dus een stuk makkelijker maakt, maar hij kent tenminste het belang van de juiste pasvorm.

Photonews
BRUNO PRESS

Hij heeft oog voor detail

Een opvallende das met verschillende kleuren, een suède jasje in plaats van een blazer; de jonge acteur heeft duidelijk oog voor detail en dat maakt een wereld van verschil.

BRUNO PRESS
BRUNO PRESS1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronald Roelants

    Opvallend kleden is leuk, maar dit is afschuwelijke kledij