Hip: de leren broek, met deze tips draag jij het ook

asos.com
De frisse wind die binnenkort door de straten zal waaien, betekent in de modewereld maar een ding: het is eindelijk weer tijd om een leren broek te dragen. Veel fashionista's zijn er werkelijk verzot op: het is klassevol en hip en met de juiste accesoires is het een echt topstuk. Wil jij er ook mee pronken? Lees dan deze tips om het juiste model uit te kiezen en hem stijlvol te dragen.

Vergeet de stoere leren jasjes, vanaf nu moet je een leren broek dragen om hip te zijn. Hoewel het heel wat geld kan kosten, is het volgens veel modekenners een uitstekende investering. Breed, skinny, sportief,... Wanneer je voor de eerste keer op zoek bent naar het ideale model, kan je best beginnen met een simpel exemplaar zoals een leren legging. Vaak past het bij alles wat al in je kast hangt en kan je zo wennen aan het idee van een leren broek. Eenmaal je de stijl gewoon bent, kan je kiezen voor een opvallender model zoals een 'boyfriend' exemplaar.

Wanneer je in de winkel staat, moet je vooral op de kwaliteit en maat letten. Leer bestaat in alle prijsklasses en voor een echt product tel je heel wat geld neer. Natuurlijk kan je ook voor namaakleer kiezen, al moet je opletten dat het niet te goedkoop lijkt. Sommige merken opteren ook voor een mix van verschillende stoffen waardoor het model wat meer betaalbaar wordt. Houd ook altijd in je achterhoofd dat leer uittrekt en soms geen klein beetje. Zoek daarom een aansluitende broek rond je taille maar koop geen maatje kleiner (tenzij het je écht past). Leer kan namelijk de minder goede punten van je lichaam accentueren: als je last hebt van iets zwaardere heupen, blijf je best bij je normale maat.

Wanneer je eindelijk een model op maat hebt gevonden en je gewoon bent aan de stijl, kan je experimenteren. Het leukste? Met een leren broek kan je heel veel kanten op: stoer, sexy, stijlvol,... het kan allemaal! Een feestje of een gewone werkdag? Je broek kan je in beide gevallen dragen.

Vergeet ook niet te investeren in de juiste producten om je broek mooi te houden. Hoewel een leren broek vaak wat 'afgedragen' mag lijken, vraagt het toch om verzorging. Draag je broek op tijd naar de droogkuis, maar ook niet te vaak. Koop daarnaast ook een verzorgend product dat je leer in optimale conditie houdt.