Hier is de nieuwe catwalk- en stijlfavoriet: Kaia Gerber, dochter van Cindy Crawford

Kaia Gerber op een show van Chanel.
BrunoPress Kaia Gerber op een show van Chanel.
Was Cindy Crawford één van de vijf absolute supermodellen in de jaren 90, is het nu de beurt aan haar dochter Kaia Gerber. Met diezelfde grote reeënogen, lange bruine manen en onfeilbare klassieke schoonheid is de 16-jarige dé nieuwe favoriet van ontwerpers en ze wordt ook geroemd om haar persoonlijke stijl.

Kaia - 175 cm lang, net als haar moeder, met een taille van 60 cm - deed haar eerste modellenopdracht al op haar 10de. De dochter van Cindy en Rande Gerber, eveneens een voormalig model en de beste vriend van George Clooney, poseerde voor Versaces jongerenlijn Young Versace. Vrijwel direct daarna vertelde Crawford dat ze de carrière van de prille tiener nog even tegenhield. Zij was zelf 20 jaar oud toen ze de harde modellenwereld inging. “Kaia is echt nog te jong. Maar als ze 16 is en ze wil het nog steeds, dan geef ik haar vrij spel.”

Wereld ligt aan haar voeten

Zo gezegd, zo gedaan. Kaia debuteerde op de catwalk voor Calvin Klein en daarna volgden shows van onder andere Alexander Wang, Chanel, Saint Laurent en Tom Ford. Ze is ook te zien in reclamecampagnes van merken als Omega, Marc Jacobs en Hudson. Moest ze niet bevriend zijn met Kendall Jenner en Gigi Hadid, zouden die twee zich vast en zeker zorgen maken. Ze is dé nieuwe favoriet van ontwerpers, de (mode)wereld ligt aan haar voeten.

Naast succes op professioneel vlak, wordt ze ook geroemd om haar persoonlijke stijl. Die is subtieler en meer casual dan wat ze doorgaans draagt op de catwalk, maar edgy genoeg om haar duizenden fans te inspireren. Toegegeven, net zoals de meeste andere supersterren wordt ze daarin wel begeleid door een stylist; New Yorker Andrew Mukamal.

Blijf scrollen voor een paar van Kaias beste looks op en naast de catwalk.

Kaia op de catwalk voor Miu Miu.
Photo News Kaia op de catwalk voor Miu Miu.
Tijdens de Chanel-show.
Photo News Tijdens de Chanel-show.
Photo News
Op de catwalk voor Valentino.
EPA Op de catwalk voor Valentino.
Voor Off-White.
Photo News Voor Off-White.
Photo News
Voor Saint Laurent.
Photo News Voor Saint Laurent.
Photo News
In een campagne van Chanel.
Photo News In een campagne van Chanel.
Photo News
BrunoPress
Op de catwalk voor Fendi.
BrunoPress Op de catwalk voor Fendi.
BrunoPress
BrunoPress
BrunoPressReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels