Het verrassende ding dat de meeste vrouwen 2,5 uur na hun bevalling doen

Meghan Markle.
Photonews Meghan Markle.
Een broodje preparé, slapen, een fles cava ... een kleine rondvraag bij onze redactie toont al snel dat er verschillende dingen zijn waar we zouden naar hunkeren zodra we bevallen. Toch is er blijkbaar iets anders dat de meeste vrouwen doen zo’n 2,5 uur na de geboorte van hun kind.

Dat Meghan Markle binnenkort niet zoals schoonzus Kate Middleton slechts luttele uren later én helemaal opgetut, op de trappen van het ziekenhuis, haar baby zal showen, kwam je hier al te weten.

Toch is Kate niet de enige die zich opmaakt na de bevalling blijkt uit nieuw onderzoek van beautywebshop Cosmetify bij 2.000 kersverse Britse mama’s. Die studie toonde aan dat bijna alle vrouwen zo’n 2,5 uur na de bevalling make-up aanbrengen en dus niet naar dat broodje preparé of die fles cava grijpen. Volgens het onderzoek ondergaat 64% van de vrouwen ook een schoonheidsbehandeling voor hun bevalling. 65% gaat voor een ontharing, 57% kiest voor een manicure, 43% voor een pedicure, 37% laat zich spraytannen en 32% laat zijn haren onder handen nemen.

De belangrijkste redenen waarom de respondenten er zo goed mogelijk willen uitzien na hun bevalling zijn: er goed uitzien op foto’s (31%), er presentabel uitzien voor bezoekers (26%) of om er minder ziek, uitgeput of moe uit te zien (22%).

Meer dan de helft van de ondervraagde Britse vrouwen gaf ook aan dat ze een druk ervoeren om er goed uit te zien na de bevalling, meestal afkomstig van sociale media (24%), hun ouders (20%) en vrienden (17%). 75% van de kersverse mama’s vertelde ook dat ze de geboorte van hun kind nog op dezelfde dag aankondigen op sociale media, en dat meestal 3 uur na de bevalling.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jess Dam

    geniet eerst als gezin van de baby! Hij/zij zal snel genoeg veranderen, koester die eerste momenten! Ik heb het recht, als pas bevallen vrouw, om er moe en uitgeput uit te zien, ik heb net een wonder meegemaakt. Denk maar aan de atleten van een triathlon bij aankomst. Die pakken toch niet hun make-up doos bij aankomst. Na een uitputtingslag ben je dood op!! Geniet van de kleine spruit, hij zal snel groot worden.

  • Eida Lam

    Een selfie nemen.

Video