Ga naar de mobiele website
^ Top

Het perfecte lijntje boven je ogen: zo doe je het

Niets zo lelijk als een lijntje boven je ogen dat net door een kind van vijf is getekend. Maar deze look, die populair werd dankzij onder meer Amy Winehouse, is echter niet zo makkelijk te creëren als het lijkt. Daarom enkele tips voor hoe een mooi retro lijntje boven je oog te trekken.

De eerste cruciale stap in het tekenen van het perfecte lijntje is het kopen van de juiste eyeliner. Ga voor een vloeibare versie, met een tip als dat van een viltstiftje. Dit is namelijk makkelijker om aan te brengen en blijft de hele dag zitten.

Vervolgens is het belangrijk je oogleden voor te bereiden. Breng oogschaduw in een neutrale kleur of gezichtspoeder aan op je oogleden. Dit helpt bij de verdeling van de eyeliner en voorkomt ook dat je oogleden vettig worden, wat de kans vergroot dat het lijntje uitloopt.

Dan is het tijd om de innerlijke kunstenaar in je los te laten. Begin aan de binnenkant van je oog en trek dan een lijntje langs de bovenste lijn van je bovenste wimper. Aanvankelijk druk je zachtjes zodat je dun begint. Dan wanneer je meer naar de buitenkant gaat, zorg je voor wat meer druk , zodat het lijntje geleidelijk aan dikker wordt. Als je geen vaste hand hebt, laat dan je elleboog rusten op een tafel en ga zitten tijdens het aanbrengen.

Wie voor een dramatisch effect wil gaan, gaat aan de buitenhoek lichtjes naar boven. Je beweegt dan voorzichtig schuin naar boven in de richting van je oor. Dit zou wat op een vinkje moeten lijken. Zorg ervoor dat dit niet te lang is, een halve centimeter volstaat. Gebruik vervolgens een vochtig wattenstaafje om het lijntje bij te werken zodat het strak, gepunt en precies is.Meld een bug