Het mysterie van verdwenen sokken in de wasmachine eindelijk opgelost

Shutterstock
Iedereen heeft het wel voor, dat er na een wasbeurt weer een aantal sokken op mysterieuze wijze verloren zijn gegaan. Op het internet circuleren tal van theorieën over wasmachines die sokken zouden 'opeten', en een virale (en hilarische) Twitterfoto van de Amerikaanse Sarah Rose lijkt dat te bewijzen. Maar kan dat wel echt? Wij zochten het uit.

Op de foto, die ondertussen al meer dan 25.000 keer werd geretweet en bijna 75.000 keer geliked, is te zien hoe de onderkant van een wasmachine uitpuilt van de sokken. Allemaal opgegeten door de wasmachine. "Duuuus, ik voel me niet langer een gekkin omdat ik telkens sokken verlies", schrijft Sarah Rose erbij. Al geeft ze in de reacties ook toe dat de foto niet van haar is en van vorig jaar dateert. Niettemin gaat het beeld (opnieuw) viraal, "want het gebeurt dus wel", stelt ze. Toch even checken of het klopt wat ze zegt. 

(lees verder onder de foto)

Want hoe is dit in godsnaam mogelijk? Installateur Pieter Opgenhaffen erkent inderdaad dat er een opening is tussen trommel en deurdichting (al is dat niet bij alle modellen het geval). Die zet een beetje uit bij het zwieren waardoor de sokken opgeslokt kunnen geraken. “Is dat bij jouw wasmachine het geval, dan maak je maar beter consequent gebruik van waszakjes voor sokken, lingerie en fijne was,” aldus Pieter.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel Heyrman

  Dan zou ik er niet van verschieten , dat het zwart geld van die voetbalploegen , ook tussen die rubber zit , daar wordt nogal wat afgewassen .

 • Vercammen Koen

  Het enige waar dit tussen kan is echt de deur en de dichting, maar dan zou ik er toch eens naar laten kijken want dan is er iets verkeerd. De deurdichting hangt altijd vastgemaakt aan de buitentrommel, daar kan nooit een sok tussen zonder je een ferme waterlek hebt.

 • jan verstrepen

  Ik ga vanaf morgen mijn rekeningen in de wasmachine stoppen.Hopelijk lukt dit ook.

 • Conny Van den Bosch

  Als je de machine volpropt worden de sokken tussen rubber en trommel geduwd en blijven dan hangen aan de gekartelde randjes van de gaatjes aan de buitenzijde van de trommel. Regelmatig filter en pomp controleren maar meestal zal je enkel nog sokken met gaten vinden.

 • Paul Boutsen

  Geen enkele keer kom ik met een even aantal sokken uit de wastrommel, maar dat ligt vooral een de slordigheid van mijn vrouw en dochter.