Het medicijn tegen grauwe herfstdagen: vraag je kapper om 'mango haar'

Unsplash by Brooke Cagle
Niet alleen de blaadjes kleuren oranje deze herfst en winter, ook onze lokken krijgen een gelijkaardige make-over. Het resultaat is een vrolijke coupe 'mango hair', al is de kleur de meesten beter bekend als Venetiaans blond, koper of ros. 

Rood is altijd al hip geweest. Kijk maar naar knappe roodharige vrouwen als Julianne Moore, Emma Stone en Christina Hendricks. Maar dit seizoen kiest ook de grote massa voor een koperrode upgrade, onder de noemer 'mango hair'.

De variant is subtiel genoeg om er natuurlijk uit te zien, maar oogt door de zachte pastellook ook erg hedendaags. Volgens kapster Kelly Massias, die de haarkleur bedacht, krijg je de kleur door een zacht abrikoos op vooraf gebleekt haar te zetten. De ideale kleur voor blondines die hun kapsel graag iets herfstiger willen, zonder dat ze meteen een drastische beslissing moeten nemen. "En als je een kleurshampoo gebruikt, heb je na een drietal weken alweer je oude kleur terug," stelt Massias de twijfelaars gerust.

Sweet Mango 😋#KellyMassiasHair

Een foto die is geplaatst door Kelly Massias (@kellymassiashair) op

Repost from client @pieraluisa mango lassi hair woop woop!! #sarahsprattcolor #mangohair #babe

Een foto die is geplaatst door Sarah Spratt (@technicoloristnyc) op
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.