Het is officieel: solden zijn uitgesteld tot 1 augustus

RLA
De koopjesperiode start dit jaar niet op 1 juli, maar exact een maand later. De verschuiving zat er al eventjes aan te komen en is nu ook goedgekeurd door de Kamercommissie Economie. 

De modesector vraagt al een tijdje om de koopjesperiode uit te stellen. De redenering: aangezien winkels een tijdje de deuren hebben moeten sluiten, krijgen ze nu de kans om hun collecties aan de gewone prijzen te verkopen, vooraleer de solden aanbreken. 

 CD&V, Open VLD en MR konden zich vinden in die gedachtegang en goten het in een wetsvoorstel, dat werd goedgekeurd in de Kamercommissie Economie. Concreet start de soldenperiode op 1 augustus, en verschuift de sperperiode dus ook naar 1 juli. 

“Een noodzakelijke maatregel voor onze zwaar getroffen modesector,” reageert Isolde Delanghe, directeur van brancheorganisatie Mode Unie, in een persbericht. “Mode Unie is ook zeer tevreden dat de stem van de zelfstandige modesector door gewogen heeft op het beleid. Op deze manier geeft de overheid modewinkels de broodnodige ademruimte om hun zomerstock een maand langer aan normale marge te verkopen.”
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paulina Buelens

  Oke, electronica-winkel ezv, voor hen maakt dat niet zoveel uit, maar kleren-winkels? Wie gaat er in augustus nog badpakken of zomerjurken kopen? Mensen zullen naar Holland trekken om sowieso goedkoper te shoppen of online, waar hele jaar door promoties zijn...echt goed voor de lokale winkels...

 • Marc Bultinck

  De solden met een maand uitstellen is geen goed idéé,net nu er zovelen tijdelijk werkloos zijn.De buurlanden en de online verkoop zullen er goed meevaren.

 • Lies Verstaen

  De mode winkels zijn te lang in lockdown geweest.. de consument beseft niet dat winkels het straatbeeld opfleuren en zorgen vr de Belgische economie.. liever kopen ze aan de super rijke amazons !! Het resultaat hoef ik niet te zeggen.. lege panden.. geen geld in de Belgische staatskas.en een reeks faillissementen.. aan alle kopers op de buitenlandse sites.. doe maar maar kom achteraf niet klagen .. je zal het wel voelen in de portemonnee!!

 • dany VANDEVIVERE DANNY

  Economische zelfmoord: wie koopt er nog zomerartikelen vanaf augustus? Daarbovenop begint de sperperiode slechts op 1 juli, dus koop je met korting tot eind juni en vanaf 1 juli koop je met korting in Nederland of Frankrijk. Wat bezielt minister Muyle, blijkbaar geen economisch inzicht.

 • carine harinck

  Dit is het probleem verschuivenZou beter nu reeds starten met een vermindering in prijs volgens mijIn augustus zal niet veel zomer kledij gekocht worden denk ik