Het is officieel: Raf Simons directeur bij Calvin Klein

© AFP
Officieus wist de modewereld het al langer, maar nu is ook officieel bevestigd dat Raf Simons creatief directeur wordt bij Calvin Klein. Vanaf 2 augustus gaat de voormalig creatief directeur van Dior aan de slag bij het modehuis.

Toen Raf Simons vorig jaar in de herfst opstapte als creatief directeur bij Dior, deed de geruchtenmolen over zijn nieuwe functie meteen stevig zijn werk. Nadat ook Francisco Costa en Italo Zuchelli gedwongen het hoofd van Calvin Klein moesten verlaten, was de link snel gelegd: zou Simons hun plekje komen opvullen?

Die hypothese werd ondersteund nadat bekend raakte dat de womenswear (Costa) en menswear (Zucchelli) van Calvin Klein voortaan onder één leidersfiguur zouden komen. Een uitgelezen positie voor de Belgische ontwerper Raf Simons dus.

En dat Simons die taak op zich zal nemen, is nu ook officieel bevestigd door Calvin Klein aan het modemagazine FashionMag. Vanaf 2 augustus neemt de Belgische ontwerper plaats in de stoel als creatief directeur van het Amerikaanse modemerk. Volgens FashionMag zal hij zich vooral richten op de verdere ontwikkeling van de CK Jeans lijn, alsook op een vernieuwd imago en een herorganisatie van de modeshows van het merk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.