Heb jij wel genoeg beha's? Dit is het absolute minimum (en hier koop je verborgen pareltjes van eigen bodem)

La Fille d'O
We investeerden tijdens de solden massaal in onze garderobekast. Speurend door de winkelstraten tikten we de beste koopjes op de kop. Broeken, truien, jassen, tassen, schoenen, ... niets is ons arendsoog ontgaan. Of toch? Oeps, ondergoed. Helemaal vergeten. Nochtans is het net die lingeriela die regelmatig toe is aan vervanging of een upgrade.

Wanneer was ook alweer de laatste keer dat je een beha hebt aangeschaft? De kans is groot dat je het je niet eens meer herinnert. Heel wat vrouwen zetten de aankoop van een nieuwe beha dan ook onderaan hun to-shop-lijstje, en dat terwijl een goede beha echt een wereld van verschil betekent voor jouw borsten.

Lifestyle website InStyle ging na bij lingerie-expert Marrissa Vosper van het Amerikaanse lingeriemerk Negative Underwear uit hoeveel beha's jouw lingeriela minstens moet bestaan. “Elke dag dezelfde beha dragen is niet goed. Je moet een beha na het dragen ook wat tijd gunnen om terug in vorm te komen. Als je dat niet doet, verliest hij zijn elasticiteit en komt hij steeds losser te zitten.”

Concreet betekent dit dat je minstens 4 verschillende beha's per week moet dragen. Maar dat wil niet zeggen dat je in een heel leven maar in 4 exemplaren moet investeren. "Een goede beha gaat zo'n 12 tot 18 maanden mee. Zodra de bandjes los komen te zitten, biedt hij niet meer de ondersteuning die jouw borsten nodig hebben en is het tijd voor een nieuwe." Het ideale excuus om te shoppen!

Niet voldoende beha's om de week door te komen of is jouw verzameling aan vervanging toe? Deze Belgische lingerielabels zijn verborgen pareltjes van eigen bodem.

1. La Fille d'O

www.lafilledo.com

2. Judith Van Herck

The Rosa White, Pic by @jef_jacobs

Een foto die is geplaatst door null (@judithlingerie) op

www.judithlingerie.com

3. Marie Van Gils

www.marievangils.be

4. Ophelia Lingerie

www.ophelialingerie.be

5. Hanne Vandersteen

www.hannevandersteen.be

6. Arsenic & Vieilles Dentelles

www.arsenicetvieillesdentelles.com
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dominique Cardon

  dat zijn geen boobs he zeg .... en dat zijn geen bh's ook ; wat een belachelijke promo-stunt

 • chantal vanlaere

  Niet echt mooi en allemaal mini boobs

 • stijn mertens

  Probeer in die merken maar eens een E-cup te krijgen en een actieve job te hebben.

 • Nicole Coppieters

  Enkel voor vrouwen met kleine borsten. Vrouwen die een iets grotere maat hebben vallen meestal uit de boot en moeten het met lelijke gevallen doen die op niets trekken.

 • Kris Verbeek

  Ik koop meerdere BH's van het merk Chantelle. Niet echt goedkoop, maar ook niet te duur. Deze BH's kosten vanaf 80€. Maar omdat ik door ziekte meer in mijn bed lig kan ik deze BH's voor een lange tijd dragen. Enfin, dit merk past mij steeds goed.