Harrods opent in 2020 na honderd jaar weer winkel buiten Verenigd Koninkrijk

Photo News
Bijzonder nieuws van het Brits luxewarenhuis Harrods: ze openen voor het eerst in een eeuw een winkel buiten het Verenigd Koninkrijk. Het filiaal opent volgend jaar de deuren in China. 

Het luxewarenhuis zal volgend jaar ook een winkel hebben in Shanghai’s Pudong. In 1849 opende Harrods voor het eerst een winkel in het Verenigd Koninkrijk en dat was meteen een schot in de roos, ook tot nog ver buiten de landsgrenzen. 

Buenos Aires

In 1914 opende Harrods haar eerste winkel in het buitenland, in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De stad stond indertijd bekend als een van de meest bruisende en welvarende metropolen ter wereld. In 1998 sloot het filiaal in Buenos Aires echter haar deuren vanwege de aanhoudende economische crisis in dat land en een juridische strijd tussen de filiaalhouder en eigenaar van de merknaam Harrods.

Shanghai

Maar nu zal het bedrijf dus opnieuw overzees een winkel openen. Directeur Michael Ward vertelt aan de Britse krant The Telegraph dat het bedrijf al zo’n tien jaar investeert in China. “De volgende vijf jaar zal de economische groei in Azië plaatsvinden”, stipt hij aan. “Millennials zullen hiervoor verantwoordelijk zijn en daarop moeten we inspelen. Het is belangrijk dat je je geld volgt.” 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Verplancken

    China is een goeie groeimarkt. Daar zit heel wat geld. Goede beslissing denk ik. Zo zie je maar: geld maakt geld. (Maar levert ook werkgelegenheid)

  • Ronny Martin

    Geen unicum en al helemaal niet Brits. Huiswerk goed gedaan :)

  • Thierry Deschryver

    Klopt niet helemaal: het is niet het eerste keer dat Harrods een winkel had buiten de VK, tussen 1914 en 1998 hadden ze een winkel in Buenos Aires, iedereen kent het daar nog als het Harrods gebouw op calle Florida.