Ga naar de mobiele website
^ Top

Hangborsten verpesten je zelfvertrouwen: voorkom ze

Een ondersteunende sportbeha is een must
Thinkstock Een ondersteunende sportbeha is een must
Elke vrouw krijgt naarmate ze ouder wordt te maken met minder stevige borsten, dat is normaal. Toch lijken sommigen meer last te hebben van hangborsten dan anderen, wat een grote psychologische impact kan hebben. Zo geeft het je minder zelfvertrouwen, waardoor ook je seksleven eronder lijdt. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kan doen om hangborsten te vermijden (of minder erg te maken).

Volgens borstenspecialist Ian Laidlaw kan dat voor veel vrouwen een oplossing bieden. Ook voor Madonna, die eerder deze maand een borst ontblootte op één van haar optredens. Dat deed veel vrouwen denken: hangborsten zijn onvermijdelijk naarmate je ouder wordt. Maar met de onderstaande tips maak je de kans veel kleiner:

1. Stop met roken
Net als de huid op je gezicht, lijdt ook de huid op je borsten onder het roken. Huid bevat heel wat collageen en elastine, stoffen die na verloop van tijd afgebroken worden. Het vernieuwingsproces gaat trager als we ouder worden én als je rookt. Daardoor verliest je huid elasticiteit en stevigheid, waardoor je borsten gaan hangen. Gelukkig kan je er iets aan doen, want zelfs als je jaren gerookt hebt, zie je verbetering als je ermee stopt.

2. Blijf borstvoeding geven
Algemeen wordt aangenomen dat borstvoeding de borsten doet hangen, maar dat is niet het geval. Uit een Amerikaanse studie bij 132 vrouwen die hun borsten hadden laten liften, bleek bijvoorbeeld dat slechts de helft van hen borstvoeding had gegeven. Het maakt dus geen verschil.

3. Let op je gewicht
Als je gewicht voortdurend schommelt, dan kan dat zware gevolgen hebben op het neerhangen van je boezem. Dat komt omdat een borst op twee plaatsen vet stockeert. 70 procent van het vet in je borst vormt samen met de melkklieren het grooste deel van de borst, maar de overige 30 procent bevindt zich net onder de huid. Dat laatste vet schommelt mee met je gewicht. Als het vetgehalte daar sterk stijgt en terug daalt, dan wordt de huid onvermijdelijk uitgerekt.

4. Sport verstandig
Het is belangrijk om te blijven sporten. Dat laat de bloedtoevoer stromen, waardoor je stevigere borsten krijgt. Toch moet je ook voorzichtig zijn, zeker als je gaat lopen, want dat kan je borsten beschadigen. Bij het rennen bewegen je borsten namelijk in een achtvorm. Als ze niet goed ondersteund worden, kunnen de steungevende ligamenten daardoor scheuren en je borsten doen hangen. Draag dus altijd een goede sportbeha, die het schokken tot 74 procent kan beperken.

Meer over


Gesponsord

Meld een bug