Haider Ackermann verlaat Berluti en een Belg zou zijn plaats innemen

Haider Ackermann
AFP Haider Ackermann
Na drie seizoenen verlaat de Colombiaanse ontwerper Haider Ackermann die in Antwerpen studeerde en hier ook zijn kantoor heeft, het klassieke Italiaanse mannenlabel Berluti. Volgens de geruchten zou de Belgische designer Kris Van Assche zijn positie van creatief directeur overnemen.

Haider Ackermann, die al sinds 2003 zijn eigen merk heeft dat deel uitmaakt van het Belgische bedrijf Bvba32, tekent sinds vorig jaar ook voor het luxe mannenmerk Berluti. Hoewel hij steevast lovende reacties kreeg voor zijn werk voor het label, stapt hij er nu op na slechts drie seizoenen.

Antoine Arnault, CEO van Berluti, maakte dat zelf bekend op Facebook: “Ik wil Haider bedanken voor alles dat hij heeft bereikt. Zijn gevoel voor materialen, kleuren en zijn fantastische shows zullen altijd verbonden zijn aan de geschiedenis van het huis.” Voor zijn aanstelling bij Berluti was het modemerk een nogal conservatief label voor de superrijken. Met kledingstukken als een roze parka, broeken met een laag kruis en losse truien, veranderde Ackermann dat imago.

Er werd nog geen opvolger bekend gemaakt, maar volgens verschillende stemmen binnen de modewereld zou Kris Van Assche het stokje van hem overnemen. De Belg verliet deze maand Dior, maar zou volgens een persbericht wel werkzaam blijven binnen de LVMH-groep waartoe zowel Dior als Berluti behoren. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.