Gucci is niet langer het populairste merk van het moment

BrunoPress
Een tijd lang zag je de dubbele G's overal: op de catwalk, op Instagram en op straat. Gucci was dé hippe vogel van het moment. Al moeten ze die fakkel nu doorgeven, en wel aan collega-luxemerk Balenciaga.

Het Spaanse modemerk stal de ereplaats van Gucci als populairste modemerk, en gaat daarmee ook twee banken vooruit. Dat blijkt uit een analyse van maar liefst 4,5 miljoen data, waaronder verkoopscijfers, zoekopdrachten en de consumentenvoorkeur, maar ook vijf miljoen producten. Daaruit selecteerden de modewebsites Business of Fashion en Lyst een ranglijst van 12.000 verschillende merken.

Gucci moest de eerste plaats afstaan aan Balenciaga, maar strandt op een mooie tweede plaats. De meest verrassende  verandering is de enorme sprong die het label Off-White maakt, van de 34e plek naar brons, waarmee het Kanye Wests Yeezy naar de achterste contreien verbant.

Top 10:
1. Balenciaga
2. Gucci
3. Off-White
4. Vetements
5. Givenchy
6. Valentino
7. Saint Laurent
8. Stone Island
9. Moncler
10. Raf Simons
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.