Grote concurrent voor Ikea komt in april naar België

Instagram Jysk
JYSK is een Deense keten, die net als IKEA aan betaalbare prijzen Scandinavisch geïnspireerde meubels verkoopt. Het raakte eerder al bekend dat in april 2017 de eerste vestigingen van de winkel zouden openen in België, nu weten we ook waar dat zal zijn: over een paar maanden kan je in Genk en Schoten op zoek naar spullen voor je woning en tuin.

JYSK werd in 1979 opgericht door Lars Larsen in de Deense stad Aarhus. De winkel die als slogan 'alles voor de woning aan betaalbare prijzen' heeft, werd een instant succes met als resultaat dat de keten ondertussen 2.400 vestigingen heeft in 47 verschillende landen.

8 à 10 winkels per jaar

In Nederland is de Deense keten al razend populair, en nu komt JYSK ook naar ons land. In april 2017 openen de eerste vestigingen in Genk en Schoten, met een oppervlakte van 1.000 tot 1.200 vierkante meter. Je kan er spullen kopen voor je woonkamer, slaapkamer en tuin. En het houdt niet op bij deze twee vestigingen: het plan is om 8 à 10 winkels per jaar te openen, in Vlaanderen en daarna ook in Wallonië.

Vergelijking met IKEA

Bij JYSK is de vergelijking met die andere Scandinavische woongigant Ikea natuurlijk nooit veraf. Jysk biedt namelijk eveneens betaalbare meubels aan in talloze verschillen stijlen, zodat iedereen wel iets vindt naar zijn of haar smaak. De prijzen kunnen ze naar eigen zeggen zo laag houden door groot in te kopen, alleen eigen merken te verkopen en betaalbare winkelpanden te huren, vaak iets buiten het stadscentrum.