Groot-Brittannië is nu de goedkoopste plek om luxeartikelen te kopen

getty
Met dank aan de Brexit is Groot-Brittannië de goedkoopste luxemarkt ter wereld geworden. Doordat de pond zo in waarde gezakt is, zijn luxegoederen er nu flink goedkoper en daar profiteren vooral de grote Britse merken als Burberry van. Dat blijkt uit een onderzoek van de analisten van Exane BNP Paribas

"Een zwakke Britse pond zal het toerisme aanwakkeren in Groot-Brittannië, wat goed nieuws is voor grote spelers als Mulberry, Jimmy Choo en Burberry. Zolang er niet meer duidelijkheid is over het definitieve vertrek van Groot-Brittannië uit Europa, zullen zij hun prijzen niet verhogen. Wat als vanzelfsprekend leidt tot een hogere verkoop", vertelt Luca Solca, hoofd van de luxegoederen bij Exane BNP Paribas, aan Business of Fashion.

De aanslagen in Frankrijk zorgen er daarnaast ook voor dat meer reizigers naar Groot-Brittannië trekken. De helft van de luxegoederen worden gekocht door toeristen, de sector doet het dus meer dan goed in Groot-Brittannië momenteel. Kleinere merken voelen de impact van de zwakke pond wel harder, zij kunnen helaas niet meegenieten van de voordelen van de Brexit.