Google en Saint Laurent brengen slimme rugzak uit

De Cit-E rugzak van Saint Laurent.
Saint Laurent De Cit-E rugzak van Saint Laurent.
Google’s Project Jacquard - een aanraakgevoelige stoftechnologie- maakt vandaag een verrassende terugkeer. Modemerk Saint Laurent kondigde net aan dat ze de technologie zullen verwerken in hun Cit-E slimme rugzak. Deze zal een aanraakgevoelige schouderriem hebben, die in staat zal zijn een verbonden smartphone te bedienen.

De technologie werd eerder al verwerkt in de smart jacket van Levi’s en werkt met een verwijderbare ‘tag’ waarin de batterij en interne hardware zitten. Eenmaal gekoppeld aan een telefoon kan je dingen bedienen met vier gebaren op het aanraakgevoelige gebied aan de voorkant van de linker schouderriem: omhoog en omlaag vegen, dubbeltikken en alles bedekken.

De rugzak zal dus grofweg hetzelfde werken als de jas van Levi’s. Dat wil zeggen: je muziek afspelen, navigeren via Google Maps en enkele notificaties binnenkrijgen.

De tag die de technologie aandrijft.
YSL De tag die de technologie aandrijft.

De tas zelf ziet er strak uit, zoals je van Saint Laurent verwacht. Binnenin de rugzak vind je onder anderen een vak voor je laptop en een zakje voor je smartphone. Aan de rugzak hangt natuurlijk een behoorlijk prijskaartje. Wie een rugzak, inclusief Jacquard Technologie in huis wil halen, betaalt daar € 795 voor. De rugzak is nu al beschikbaar voor pre-order op de Saint Laurent-website, de levering zelf zou ten laatste op 15 oktober plaatsvinden. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Voet

    Een gooed zichtbare en bedienbare stip op je mouw lijkt me veel beter dan een moeilijk zichtbare en bedienbare strop op een shouderriem.

  • Peter Buyck

    Ten eerste is dit al te laat voor de schoolgaande jeugd. Laat staan dat de 'verwijderbare tag' verloren geraakt. Verder is dit weeral een toonbeeld van energie- en middelenmisbruik. Ontwerpers doen er alles aan om hun publiek een sedentair leven te laten leiden... En dan protesteren tegen de windmolenparken hiervoor...

  • Peter Janssens

    Hoe slimmer de rugzak hoe dommer de mensen.