Geveilde handtas van Hermès breekt opnieuw een record

Archieffoto van een Himalaya Birkin van Hermès
REUTERS Archieffoto van een Himalaya Birkin van Hermès
Voel jij je altijd schuldig omdat je te veel geld uitgeeft tijdens het shoppen? Dan zal dit nieuwtje je geruststellen. In Londen heeft een modeliefhebber maar liefst € 185.000 betaald voor een tweedehands Birkin-tas. Het is meteen de duurste tas die ooit verkocht is in Europa.

Een handtas die evenveel kost als een appartement of klein huisje? Dat kan alleen maar van Hermès zijn. Het gaat meer bepaald om de Himalaya Birkin, een van de meest exclusieve tassen ter wereld. Onder meer Kim Kardashian en Victoria Beckham zijn de trotse eigenaars van een exemplaar.

De tas in kwestie werd gemaakt in 2008 uit krokodillenleer. Wat het nog een tikkeltje specialer maakt, is dat ze versierd is met 450 (!) diamanten. De gesp is dan weer van achttienkaraats goud. De kleur van de tas gaat geleidelijk aan over van rokerig grijs naar wit. Deze overgang deed de makers denken aan het Himalayagebergte, vandaar ook de naam.

Aanvankelijk hoopte het veilingshuis Christie’s dat de handtas van Hermès tussen de € 115.000 en 170.000 zou opleveren, maar dat werd dus nog een beetje meer. Het gaat wel niet om de duurste tas ter wereld. Vorig jaar werd een andere Himalaya Birkin in Hongkong verkocht voor het recordbedrag van € 338.000. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • armand mudah

    moeten serieus kleine diamantjes zijn ik zie ze niet eens ,zullen dus maar een euro of 5 het stuk gekost hebben en dan nog een paar gram goud reeele waarde zal dus niet eens 2000 euro zijn

  • pascale de meersman

    walgelijk decadent