Getest en goedgekeurd: tips tegen schurende billen

BRUNO PRESS
Temperaturen die stijgen richting 35 °C gaan helaas ook gepaard met tal van ongemakken. Een van de vervelendste? Ongetwijfeld schurende dijen. Wij testten alvast 3 methodes uit die echt werken tegen dit zomerse ongemak. Beloofd.

Wij zijn gezegend met een paar gezette billen, en dan hebben we het helaas pindakaas niet over stelten à la Beyoncé of Kim Kardashian. De hogere temperaturen zijn dus welgekomen, maar veroorzaken ook schuurplekken op onze dijen. Die ontstaan door de wrijving in combinatie met zweet, waardoor je zelfs kleine schaafwonden kan krijgen.

Deodorant

Hoe kunnen we zweet het best bestrijden? Juist ja, met deodorant. Een korte speurtocht op Google leert ons dat we het best een rollervariant met een formule van antitransparant kunnen gebruiken. Wij kozen voor eentje van Dove, en eerlijk waar: het werkt. Je neemt het best wel een klein exemplaar mee voor onderweg, want na een tijdje begin je gegarandeerd toch te zweten en kan je de deo nog een keertje bovenhalen.

Droogshampoo

Ook handig is droogshampoo. In eerste instantie stonden we wat twijfelachtig tegenover deze lifehack, want zou droogshampoo na een tijdje niet beginnen afbrokkelen waardoor de irritatie nog veel erger wordt? Om op veilig te spelen, haalden we een doorzichtige variant van L’Oréal uit onze kast. Die zorgde raar maar waar voor een verfrissend gevoel en beschermde onze billen een hele tijd tegen die vervelende wrijving. Na 4 uur was het effect wel uitgewerkt, dus wie een hele dag op de baan is, houdt het best een bus bij de hand. 

Smoovall

Dan bestaat er nog zoiets als Smoovall, een spray die belooft om je 4 uur lang te beschermen tegen schuurplekken. Het product is alleszins zéér eenvoudig te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is goed schudden met het busje, Smoovall op je huid sprayen en 20 à 30 seconden wachten. En inderdaad, het moet gezegd: dit is goed spul. Sinds ik Smoovall gebruik, heb ik geen pijnlijke schuurplekken meer gehad. Bovendien is het product onzichtbaar en ruikt het heerlijk fris. Het enige nadeel? Als je tussendoor moet bijsprayen, moet je écht wel een toilet opzoeken. In het openbaar met een busje tussen je benen staan spuiten is op z’n zachtst gezegd niet bijzonder elegant.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Emma Jacobs

  Die bandelettes werken bij mij voor geen meter.

 • Saar Caron

  Een kort shortje onder aan doen werkt het best zonder chemische boel. En geen haters aub maar sinds ik weer op een gezond gewicht zit is dat schuren geen probleem meer dus zie het als een tip van je lichaam om een beetje af te vallen.

 • SABINE TAVERNIER

  @Ilse Verspreet, dikke billen kan je ook hebben wanneer je niet dik bent hoor!! Ik ben 1.70 m en weeg 56kg maar heb wel schurende billen, ik denk da ik die bandelettes van Uschi Caremans es ga proberen want dit was mij tot nu toe onbekend!! Ik draag nu een korte legging onder een kleedje ,maar vind dit eigenlijk best wel te warm!!

 • Maya Debie

  Talkpoeder.

 • Kathleen Loix

  Vorig jaar Smoovall gekocht.. beste aankoop ooit