Getest en goedgekeurd: NINA probeert de multimasking-trend

L'Oreal Paris
Niet één maar meerdere maskertjes op je gezicht, dat geeft het beste resultaat. In Japan doen ze het al jaren. Nu brengen ook bij ons steeds meer merken huidmaskers met verschillende functies uit: zuiverend, dan weer hydraterend of liftend. Wij probeerden enkele favoriete combinaties uit bij een kater, een korte nacht of een week vol stress.

Iedere huid is anders, maar wist je dat ook jouw eigen huid verschillende zones heeft? Droge wangen betekenen niet automatisch dat ook je T-zone hydraterende producten nodig heeft, en omgekeerd.

De nieuwste trend in beautyland is dan ook zo gek nog niet: multimasking. De bedoeling? Breng op ieder stukje huid dat éne masker aan dat het nodig heeft.

L'Oreal Paris

Eva testte een ontstressformule uit

"Ik probeerde een ideale combinatie om mijn doffe huid na een stressweek weer blozend fris te krijgen. Zo'n 5 jaartjes jonger in een kwartier, je kent het wel. Eerlijk? Met deze combi zit je daar niet ver van. Mijn huid voelt en ziet er helemaal anders uit."

Wie, wat, waar?
Bijna op mijn hele gezicht én decolleté kies ik voor een ontspannend, anti-stressmasker dat ook liftend werkt. In de bijsluiter staat een drukpuntmassage die ik zo goed mogelijk uitvoer. Bij een stressweek horen wallen. Tot op mijn kin. Enter de noodpatches van Comfort Zone. Op het topje van mijn neus gebruik ik een zuiverend masker. Daar hou ik niet van rijke of voedende texturen omdat ik er verstopte poriën of een glimmende neus van krijg. 

Wat doet het?
Het anti-stressmasker geurt heerlijk, een beetje wellness bij je thuis, en ziet er zalig romig uit. Alleen dat al helpt om te ontspannen. De oogpatches voelen fris, blijven goed kleven en ontzwellen meteen. Vooral dat blijven kleven is heel belangrijk, want ik geloof niet zo in 'een kwartiertje gaan liggen met een masker op', bij mij is het eerder masker op en ondertussen multitasken. Nog een wasje insteken, tanden poetsen, misschien wat beenspieren trainen... Het masker met rode klei van Caudalie trekt een beetje als het opdroogt, daarom vind ik het minder fijn om het over mijn gehele gezicht te gebruiken, maar op mijn neus doet het prima werk. Die ziet er weer proper, mat en fris uit.

NINA

Nina ging voor een anti-katermasker

"Zware vrijdagavond gehad? Dan kan dat spiegelbeeld wel eens voor een serieuze verrassing zorgen de ochtend nadien. Dit anti-katermasker herstelt de gedane schade en zorgt dat je je weer zonder zorgen buiten kan vertonen (ook al voel je je diep vanbinnen nog steeds miserabel)."

Wie, wat, waar?
Ik kies voor een hydraterend masker van Vichy (dat je hieronder trouwens kunt winnen!) op het gezicht om de vochtbalans van mijn uitgedroogde huid te herstellen. Voor mijn duidelijk aanwezige wallen gebruik ik ontspannende padjes met korenbloem van Klorane.

Wat doet het?
Mijn huid voelt zuiverder en terug gehydrateerd aan, en ik krijg wonder boven wonder weer wat kleur op mijn gezicht. Het effect van de patches is licht vervagend, en dus meer dan welkom. De maskers combineren gaat vlotjes. Het masker moet maar 5 minuten intrekken en de pads 20 minuten, maar door de gladde textuur van het masker die makkelijk te verwijderen is, is dat geen probleem. Bye kater, hallo zachte, gehydrateerde huid. Dat zeurderige hoofdpijntje lijkt meteen ook iets draaglijker.

NINA

Tine ging vroege ochtenden te lijf

"Na een aantal vroege shiften en een zieke vriend die al een paar dagen mijn nachtrust verstoort, begint de vermoeidheid zich af te tekenen op mijn huid. Dof en levenloos, met fikse wallen en wat onzuiverheden op mijn T-Zone. Daar mocht dus wel aan gewerkt worden."

Wie, wat, waar?
Ik koos voor een combinatie van het L'Oréal Pure Clay gladmakend masker met roodalg-extract op de T-Zone, en de Clarins Beauty Flash Balm op de wangen.

Wat doet het?
Toegegeven, de combinatie van beide maskers ziet er voor geen meter uit (wel een goede manier om halloweeners de stuipen op het lijf te jagen), maar doet wél zijn werk. En geen nood, dat rode masker wast na tien minuutjes erg gemakkelijk weg. Wat achterblijft is een babyzachte huid die een stuk gladder aanvoelt op de T-zone. Verder voelt alles gehydrateerd en zelfs een beetje gelift. Mijn wangen hebben een gezonde gloed gekregen. Voor herhaling vatbaar!

NINA

Sophie bestrijdt dat droge wintervel

"Nu de winter in aantocht is, merk ik meer en meer droge plekjes op mijn huid. Als ik na een lange werkdag in de spiegel kijk, word ik dan ook getrakteerd op een verzameling droogtelijntjes, rode plekjes en een vervelend trekkerig gevoel. Een beetje extra hydratatie is voor mij dan ook altijd welkom."

Wie, wat, waar?
Omdat mijn huid echter niet overal even droog is (die iets vettere T-zone houdt hardnekkig stand), is een superhydraterend masker over mijn hele gezicht echter geen topidee. Multimasking daarentegen is dat wel. De combinatie van een krachtig vochtinbrengend masker zoals het Drink Up Intensive Overnight Mask van Origins en een kalmerende balsem van Clinique voor de enkele droge plekjes op mijn iets vettere T-zone vormt voor mij de ideale uitkomst.

Wat doet het?
Dit is voor mij het beste zondagavondritueel. Make-up afhalen, maskertje leggen (of twee, dus) en vervolgens Netflix op. Pure ontspanning. De koude sensatie van het vochtinbrengend masker werkt verfrissend, en ik merk meteen dat het trekkende gevoel verzacht en mijn huid kalmeert. De maskertjes kunnen gedurende de hele aflevering hun werk doen. Na de aftiteling neem ik het teveel weg met een tissue en kruip ik onder de wol. 's Ochtends sta ik op met een heerlijk zacht velletje dat weer een drukke werkweek aankan.

NINA

Ellen kiest voor een verzachtende after-swim combinatie

"Na mijn wekelijkse duik in het zwembad voelt mijn huid als karton aan. Op droge winterdagen is het zo erg dat mijn gezicht enorm begint te jeuken. Een voedend en hydraterend masker is daarom geen overbodige luxe."

Wie, wat, waar?
Ik heb nood aan een voedend masker op de wangen en de neusvleugels, en kies voor een vochtinbrengend honingmasker van The Body Shop. Op de T-zone, die doorgaans iets vetter is, ga ik voor iets lichter maskertje van Apivita.

Wat doet het?
Het honingmasker lijkt op het eerste zicht een erg stroperige brij die, in combinatie met mijn klunzige zelf, garant staat voor een plakkerige badkamer én outfit. Dat bleek gelukkig erg goed mee te vallen. Het laat zich makkelijk aanbrengen en verdwijnt met wat water snel weer van mijn vingers. De combinatie zorgt ervoor dat mijn post-zwembadjeuk als sneeuw voor de zon verdwijnt en mijn huid voelt weer perzikzacht aan. Extra pluspunt: je kan nog steeds vrolijk in huis rondhuppelen met deze maskertjes op je gezicht. Handig!

NINA