Genoeg: Hoedenmaker Christophe Coppens stopt na 21 jaar

Roisin met een van Christophe Coppens' hoeden.
Getty Roisin met een van Christophe Coppens' hoeden.
Christophe Coppens ziet het niet meer zitten en stopt zijn business na meer dan twintig jaar. "Ik heb keihard gewerkt, ik alles geprobeerd, maar de prijs is te hoog", zegt hij in De Morgen.

De zaken gingen al een tijdje niet goed, om niet te zeggen dat ze nooit goed gelopen hebben. "Ik ben eigenlijk van de ene crisis naar de andere gelopen. Ik ben er heel intuïtief aan begonnen, en er onmiddellijk heel hard ingevlogen. Het was moeilijk, ja, maar moeilijk is oké. Ik ben nu 42, en de laatste jaren werd het onmenselijk", vertelt de ontwerper aan de krant.

In januari was er nog hoop: er zou een kapitaalsverhoging komen en een winkel met showroom in Parijs. Maar het was niet te doen. En niet alleen bij hem. "Bij veel ontwerpers staat vandaag het water aan de lippen", klinkt het nog.

Zijn creaties werden gedragen door onze prinsessen en celebs zoals Rihanna en Moloko-zanger Roisin Murphy. Die laatste werd in januari nog opgevoerd ter promotie van de nieuwe lentecollectie. Maar dat mocht niet baten: hoeden spreken maar een klein publiek aan, en dat maakt de sector dus extra gevoelig aan crisissen (of nieuws trends). Deze laatste crisis was er te veel aan, en dus zegt Christophe Coppens: genoeg. Voor eens en voor altijd.

De Belgische hoedenmaker Christophe Coppens houdt er noodgedwongen mee op.
photo news De Belgische hoedenmaker Christophe Coppens houdt er noodgedwongen mee op.