Ga naar de mobiele website
^ Top

Geld verdienen aan je kleerkast? Deze dames zorgen ervoor

Laenen
Wie graag nog een centje verdient aan zijn oude kleding, maar geen tijd of zin heeft om zijn overbodige stukken zelf op een tweedehandswebsite te plaatsen, kan voortaan bij Liesbet en Aagje Borms terecht. De twee zussen verkopen uw garderobe in uw plaats. U krijgt 50% van de opbrengst.

Het Britse online marktplatform On Buy rekende het onlangs uit. De doorsneevrouw draagt niet eens de helft van de kleren uit haar kleerkast(en). En wat daar maar hangt te hangen, is gemiddeld 2.700 euro waard. Maar om die kleren zelf één voor één te verkopen via tweedehandswebsites ontbreekt het vaak aan tijd, energie of zin. Liesbet en Aagje Borms, twee zussen uit Brasschaat, hebben daarvoor een oplossing bedacht.

"Mensen kunnen een afspraak maken en hun spullen bij ons binnenbrengen. Duur of minder duur merk, dat doet er niet toe. Ons enige selectiecriterium om iets aan te nemen, is of men het zélf nog zou kopen of dragen. De spullen krijgen een prijs, worden gefotografeerd en online gezet. Op het einde van elke maand ontvangt de verkoper de opbrengst van wat er verkocht is. Wat na verloop van tijd - zes maanden - niet verkocht raakt, mag de klant weer ophalen of aan een goed doel schenken."

Het idee komt van Aagje. Zij verkocht al geruime tijd regelmatig haar eigen tweedehandskleren via het internet, onder de alleszeggende naam Closet Cleaning. "Dat ging zo goed dat vriendinnen vroegen om ook hun oude stukken te verkopen. En ook dat lukte prima. Zo ontstond het idee om deze manier van werken uit te breiden."

Fotostudio

Aagjes zus Liesbet - die al een ruime ervaring had in de retail - sprong mee op de kar.  "De winst wordt - na aftrek van de btw - fiftyfifty verdeeld. We zijn sinds mei bezig en voorlopig is het een groot succes. We deden dit eerst in bijberoep. Maar we kunnen er nu al van leven en hebben een eigen magazijn, kantoor en fotostudio. Dat laatste om alle stukken mooi te kunnen fotograferen. Vrij arbeidsintensief, maar goeie foto's en een professionele website zijn nodig om de spullen een tweede leven te geven."

De zussen hebben een vrouwen- en een kinderwebshop, die luisteren naar de namen Closet Cleaning en Little Dragons. Meer info: www.jointhecycle.be
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • mis tanget

  Leuk ! Ik heb het meer voor vintage, stukken die al een generatie oud zijn dus, en het liefst wat unieker en extravaganter en amper gedragen. De mooiste stukken zijn bijna altijd de kleine maten. Veel vrouwen kopen hun kleren te klein of juist gepast om thuis te beseffen dat het toch niet lukt zo. Als daar een schat tussen zit, sla ik mijn slag.

 • venus delta

  Geert Heylen dit is toch wel een teken van welvaart hoor. Het gaat duidelijk om kwalitatieve kledij die voor onszelf niet goed genoeg meer is. De vodden die gooi ik in de groene containers. En betere zaken ook.

 • Geert Heylen

  We worden langzaam aan een derde wereld land. We gaan terug breien en haken,zelf groenten kweken,met de bakfiets naar het werk en winkel... Omdat het hip is...zeggen ze dan.... Neen van armoede!!!!

 • Patjeam Pm

  Oei oei kringloop winkels niet blij mee,die krijgen het gratis en maken der dikke winst mee

 • N A

  Dit concept bestaat al een aantal jaren in Gent :) wel tof om op deze manier duurdere stukken aan te kunnen kopen aan een voordeligere prijs. Niet zomaar nog een tweedehandswinkel maar wel één waar met hart en ziel gewerkt wordt! Net als Girlboss ;)

Meld een bug