GlamSmile

Gesponsorde inhoud

Gekleurde tanden? Zo raak je er vanaf!

GlamSmile

De kleur van je haar veranderen doe je in een handomdraai. In de zomer kan je de zon nog een handje helpen met die ‘sunbleached’ look. Maar wat met de kleur van je tanden? Ook die kan je veranderen, en dat is eigenlijk eenvoudiger dan je denkt. Aan de slag voor die ‘pearly whites’!

Natuurlijk moet je voor een mooi gebit elke dag aandacht besteden aan je tanden. Maar goed poetsen en spoelen na het eten helpt niets, als je tanden van binnenuit verkleurd zijn. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren door antibioticagebruik of door de erfelijk bepaalde kleur van je dentine: dit is de laag onder je glazuur, die zichtbaar is aangezien glazuur transparant is. Bestaat er dan geen enkele oplossing voor gekleurde tanden? Toch wel. GlamSmile-veneers helpen je in alle omstandigheden weer aan stralend witte tanden.

Het zit (niet altijd) vanbinnen
Niet alle verkleuringen zijn intrinsiek of komen van binnenuit. Verkleuringen door koffie, thee, rode wijn of roken zijn extrinsiek en bevinden zich dus aan de buitenzijde van de tand. Dit type verkleuringen kun je in principe aanpakken met bleachen. Maar voordat je je naar de winkel rept voor een tandenbleekkit, besef goed dat bleken weinig effect sorteert – zeker als je niet meer voldoende glazuur hebt – en het resultaat nooit permanent is.

Blijvend resultaat, helemaal op jouw maat
Een oplossing die wél blijvend is en die wél voor elk type verkleuring een uitweg biedt, zijn facings. Facings of veneers zijn dunne, porseleinen, op maat gemaakte schildjes, die vlot en compleet pijnloos op de voorkant van je bestaande (gele of grijze) tanden worden geplaatst. De kleur en vorm van je nieuwe tanden kies je helemaal zelf.

Nooit meer terug naar gekleurde tanden
Facings bezorgen je onmiddellijk een prachtig resultaat, maar je moet er wel goed zorg voor dragen. Dat doe je zo!

• Poets je gebit minstens twee keer per dag gedurende vijf minuten en flos een keer per dag.
• Vermijd tandpasta met een ruwe korrel, omdat die te hard schuurt.
• Bijt niet op niet-eetbare voorwerpen. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend... tot je in de verleiding komt om een flesje open te maken met je tanden, op je nagels te bijten of op een balpen te knabbelen. Niet doen!

Wil je graag meer weten over facings om je gele of grijze tanden te verbergen? Vraag gratis Smile Advies aan bij GlamSmile.

Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.