Exclusief voor abonnees

Frankrijk gaat de strijd aan met T-shirts van 5 euro

Spotgoedkope modemerken zoals Primark stimuleren de wegwerpcultuur.
REUTERS Spotgoedkope modemerken zoals Primark stimuleren de wegwerpcultuur.
Zelf draagt hij Louis Vuitton, maar op de G7-top in Biarritz dit weekend verwacht Frans president Emmanuel Macron van de mode-industrie een deal die de erg vervuilende sector moet vergroenen. Die moet ook een rem op de populaire wegwerpmode zetten.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edwin Van Oost

  Macron denkt niet aan de honderduizenden die in armoede leven. Een egoïst is hij. Laat mensen vrij wat ze willen kopen, al was het een T-shirt van 2 euro. Hij zou beter wat minder show geven want de Fransen spuwen hem nu al uit.

 • Ronny Cuypers

  Kleding uit dezelfde fabrieken wordt als merkkleding verkocht, en dat mag dan wel. Ah ja, want dan betaal je 25 euro voor dat shirt met een productiekost van minder dan 1 euro.

 • Erwin Heylens

  en Tati en Babou ? Franse ketens die ook T-shirts van 5 euro verkopen, maar ja dat zijn Franse ketens natuurlijk en Primark niet

 • Norbert Corten

  Al die bekende merken laten hun kleren ook in die arme landen maken,alleen hun winstmarge zal meerdere malen hoger liggen. Dat er controle moet zijn op kinderarbeid en ongezonde leefomstandigheden en men die mensen een waardig loon moet geven daar sta ik volledig achter.

 • Mario Roman

  Ikzelf zou nooit geen zo'n t-shirts kopen, maar ik kan wel verstaan dat de jeugd en mensen die niet te veel hebben, zo'n t-shirts kopen