Fijn haar? Deze douchetip zorgt voor meer volume

thinkstock
Heeft moeder natuur jou niet verwend met een weelderige haardos? Dan kan het lastig zijn om in fijn haar toch een beetje volume te krijgen. Alle mousses en sprays voor veel volume ten spijt: de beste tip voor een weelderige coupe begint al in de douche.

Eerst shampoo, dan conditioner, dat spreekt voor zich. Om te beginnen was je jouw haar om vuil en olie te verwijderen, daarna laat je een product inwerken om knopen te verwijderen en te hydrateren. Dames met fijn haar gebruiken meestal hoogstens wat conditioner op de punten, om die coupe niet onnodig te verzwaren. Want te veel conditioner leidt al snel tot een platte haardos, zo weten dames met fijne haren uit ervaring. 

Omgekeerde routine

Maar wat als we die routine nu eens omgekeerd toepassen? Real Simple adviseert om eerst je conditioner te laten inwerken, en dan dat zachte, handelbare haar te wassen met shampoo. Het gevolg is een verzorgde haardos, die toch meer volume heeft doordat je eindigt met shampoo. Dit laatste product spoelt de zware conditioner weg, waardoor je punten niet verzwaren. Eentje om te proberen op deze zaterdagavond?