Fendi herdenkt Karl Lagerfeld in emotionele modeshow

Gigi Hadid in een gele jurk.
AFP Gigi Hadid in een gele jurk.
Gisteren werd in Milaan de nieuwe herfst- en wintercollectie voor 2019-2020 van Fendi getoond. Het ging om de laatste kledinglijn die Karl Lagerfeld ontwierp voor het modehuis. De Duitse ontwerper overleed dinsdag op 85-jarige leeftijd. Het werd een bijzondere en emotionele show aangezien hij al 54 jaar ontwerper van het merk was.

Op de ochtend van de show, lieten ze bij Fendi op Twitter weten dat de hele show in het teken van wijlen Lagerfeld zou staan. De uitnodigingen voor de show werden in allerijl dan ook aangepast naar een schets van Lagerfeld met de datum van zijn overlijden bij. Na afloop werd ook een video getoond waarin Lagerfeld aan het schetsen was en vertelde wat hij droeg op zijn eerste dag bij het modehuis. Silvia Venturini, zijn rechterhand bij Fendi, kwam in tranen het emotionele publiek groeten.

Verschillende modellen die close met hem hadden samengewerkt zoals Kaia Gerber, Bella Hadid en Adwoa Aboah liepen ook mee in de show. Gigi Hadid sloot het spektakel voor de eerste keer af, eveneens met tranen in haar ogen. Op de achtergrond speelde het pakkende ‘Heroes’ van David Bowie, waardoor wel meerdere modellen het zichtbaar moeilijk kregen. Het publiek gaf hen uiteindelijk een staande ovatie.

Voor zijn laatste Fendi-collectie stuurde Lagerfeld een reeks kostuums, vrouwelijk jurken en strak gesneden leren stukken over de catwalk. Zachte beige en bruine tinten voerden de boventoon, met enkele fel gekleurde items in geel, groen en rood bij om het geheel wat frisser te maken. Wederom een prachtige collectie wat meteen ook de vraag deed rijzen: wat is Fendi zonder hem? Binnenkort vindt in Parijs de show van Chanel plaats. Veel is er nog niet over geweten, maar wat vast staat is dat Karl er zeker en vast iets prachtig voor heeft bedacht.

AFP
AFP
Photo News
AFP
Bella Hadid
Photo News Bella Hadid
Kaia Gerber
Photo News Kaia Gerber
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.