Feestelijke nagels met Elfi: vrolijke kerstprint tutorial

Elfi De Bruyn
Nog zes nachtjes slapen en dan is het zo ver: tijd om de kerstcadeautjes uit te pakken. En dat doen we liefst met mooi gelakte nagels.

Wie kerstmis zegt, die zegt prints, prints en nog meer prints. Op je favoriete foute kersttrui, maar ook op je nagels. De traditionele kerstpatroontjes gaan ook dit jaar nergens heen, dus laat je vooral gaan en speel met verschillende tekeningen en kleuren! Past ook helemaal binnen de trend: makkelijk mag ook.

Wat heb je nodig?
Een stempelkit, bestaande uit: een plakplaatje met prints, een stempel en een schrapertje en twee verschillende kleuren nagellak, liefst contrasterend.

Eens je een stempel en schrapertje in je bezit hebt, kan je ook steeds andere plaatjes met prints bijkopen om zo andere designs en patroontjes uit te proberen. Met de feestdagen komen merken bovendien vaak uit met speciale limited editions.

Elfi De Bruyn

Zo doe je het:
Stap 1:
kies een basiskleur. Ik ging voor kerstig rood. Lak twee dunne laagjes, en laat vervolgens drogen.

Stap 2: kies een accentkleur. Ik ging voor goud, maar ook wit straalt die feestelijke kerstsfeer uit. Lak met de gouden kleur over het plaatje met de prints, en schraap in een snelle beweging de overtollige nagellak eraf zodat de lak alleen op het printje blijft zitten (een duidelijk filmpje vind je hieronder).

Stap 3: duw de stempel op het printje, en stempel vervolgens in een rollende beweging over de nagel. Tadaa!

Nog wat meer uitleg nodig? Bekijk dan zeker onderstaand filmpje van nagel- en make-upmerk Essence.