Facebooken op het toilet wint terrein, de krant verdwijnt uit het kleinste kamertje

thinkstock
We lezen nog steeds graag de krant of een tijdschrift op het toilet, maar Facebooken op de plee wint wel stevig aan terrein. Maar liefst 19% van de Belgen checkt zijn Facebook tijdens een toiletbezoek, bij onze noorderburen is dat zelfs 26%. Dat blijkt uit een onderzoek van Page Vochtig Toiletpapier.

Voor die studie werden 50.000 Belgen en 42.370 Nederlanders in de eerste drie maanden van dit jaar aan de tand gevoeld over hun toiletgewoonten. Een opvallende uitkomst daaruit is dat we fors meer zijn gaan Facebooken op het toilet, in vergelijking met drie jaar geleden. Toen was het lezen van de krant het meest geliefde tijdverdrijf in het kleinste kamertje.

Whatsappen op het toilet
Al zijn onze toiletgewoonten niet helemaal hetzelfde als die van onze noorderburen. Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders stuurt regelmatig een Whatsapp-berichtje vanop de wc. Terwijl slechts 5 procent van de Belgen dat doet. Bellen doen zowel de Nederlanders (4%) als de Belgen (6%) vrijwel niet op het toilet. Opvallend is ook dat 22% van de Nederlanders een verjaardagskalender heeft ophangen boven de wc, in onze contreien is dat maar bij 6% van de mensen.

Handen wassen
Page vroeg daarnaast ook nog hoe het zit met de hygiëne na een toiletbezoek. Een ietwat viezige conclusie uit het onderzoek is dat slechts de helft van de mensen de handen wast na het toiletbezoek. Dit is zowel bij de Nederlanders als de Belgen het geval.