Er komt een documentaire over Dries Van Noten

Dries Van Noten.
ap Dries Van Noten.
Een documentaire over Dries Van Noten is momenteel klaar om gemonteerd te worden, dat schrijft de website Variety. Dries Van Noten is één van de meest succesvolle modeontwerpers uit ons land. Zowel in eigen land als ver daarbuiten dragen mensen zijn ontwerpen. De docu is van de hand van de Duitse Reiner Holzemer.

Hoewel tot voor kort nog niets geweten was over de documentaire, is de film die op de 25-jarige carrière van Dries focust, al volledig ingeblikt. Schrijver, regisseur en producer van dienst Reiner Holzemer moet de beelden enkel nog monteren. De docu belooft daarnaast ook een inkijkje te geven in het privéleven van Dries. Zo zijn er onder andere beelden gemaakt bij hem thuis. Een aantal bekende modefiguren zoals Iris Apfel en Suzy Menkes worden ook kort geïnterviewd over de ontwerpen.

"Het was niet makkelijk om Dries te overtuigen om zijn passies en persoonlijke omgeving te delen met de wereld. Ik heb hem uiteindelijk een jaar lang gevolgd, om zo dicht mogelijk tot bij hem te komen," vertelde Holzemer aan Variety. De film moet volgend jaar uitkomen.