Ga naar de mobiele website
^ Top

Enkelbandjes verkorten je benen? Niet met deze tips

Thinkstock
Omdat je benen afgesneden lijken te worden aan je enkels, creëren sandalen met enkelbandjes de illusie van korte en dikke benen. Dat is echter geen reden om deze schoenen af te zweren. Integendeel zelfs, want samen met blote benen vormen ze een stijlvolle en trendy combinatie.

Kijk bijvoorbeeld maar hoe Rihanna, Miranda Kerr, Jennifer Lawrence en Diane Kruger perfect voor de dag komen met hun enkelsandalen.

Enkel wie zeer dikke enkels heeft, laat zich best niet door de schoenen verleiden. De enkelbandjes leggen namelijk nog meer nadruk op je enkels.

Voor alle anderen, enkele tips:

- De schoen
1. Kies voor sandalen met een hak. Die compenseren de kortere illusie.

2. Naaktkleurige exemplaren zijn een veilige optie, want die verlengen je benen.

3. Neem sandalen die zoveel mogelijk van je voeten laten zien, vooral bovenaan. Dat zorgt voor een sierlijk, verlengend effect.

Rihanna's enkelsandalen
photo_news Rihanna's enkelsandalen


4. Als de sandaal vooraan toch gesloten is, kies je best voor een gepunte tip of peeptoe, zoals Jennifer Lawrence. Die verlengen je voet, en dus ook je benen. Ronde tippen zijn de tweede beste keuze, vierkante moet je vermijden.

- De combinatie
5. Kies voor een rok of kleedje met een korte snit, die zeker je knieën bloot laten. Rihanna toont hoe het moet.

6. Draag nauwaansluitende kleren bij je sandalen, zodat je lichaam als het ware uit één lijn bestaat. Een kokerrok zoals Miranda Kerr is zeker een goeie optie.

Miranda Kerr combineert naaktkleurige sandalen met een aansluitende kokerrok
Getty Miranda Kerr combineert naaktkleurige sandalen met een aansluitende kokerrok


7. Iets klassieker zijn de sandalen met enkelbandjes in combinatie met een cocktailjurkje. Als je dat doet, kies je het het best voor iets sexyer sandalen. Een speciaal enkelbandje, zoals dat van Jennifer Lawrence, geeft bijvoorbeeld een extra touch.

8. Tot slot nog dit: zorg ervoor dat je benen een bruin kleurtje hebben voor je je aan deze look waagt. Ook dat maakt ze namelijk langer en slanker. Plus: vergeet niet dat alle aandacht naar je benen en voeten zal gaan, en dat je meer zal scoren met een gebruinde huid. Succes!

Getty


Meld een bug