Een vrouw mag dromen: dit is de nieuwe duurste handtas ter wereld

Instagram @styl_us
Een handtas van het Franse modehuis Hermès is in Florida, Californië verkocht voor maar liefst 298.000 dollar of omgerekend zo'n 267.000 euro. Het gaat om een vuurrode en met diamanten bezette Hermès Birkin bag in krokodillenleer. Recent werd een gelijkaardige Birkin verkocht op een veiling in Hong Kong voor 202.857 euro.

De krokodillenleren tassen van Hermès gaan normaal gezien over de toonbank voor 35.000 euro en meer. Maar omdat de vraag ongezien groot is en het aanbod klein, worden de tassen op veilingen doorverkocht voor bedragen waarmee je makkelijk een huis koopt. Zoals nu ook met deze Rouge Braise, bezet met 18 karaat wit goud en diamanten hardware het geval is.

Ook populair in ons land
Modehuis Hermès staat bij het grote publiek vooral bekend om de Birkin en Kelly handtassen. Met wachtlijsten van meer dan 3 jaar en zeer gelimiteerde tassen in productie, is het bemachtigen van een authentieke Hermès handtas bijna een kunst geworden. Ook bij Labellov.com, de Antwerpse online shop die luxe tweedehands tassen verkoopt, merken ze dat de iconische tassen van Hermès nog steeds érg populair zijn.

"Klanten rijden soms uren voor een handtas"
"Het gebeurt dat klanten uren in de auto zitten voor een tweedehands Hermès tas, of dat ze hun personal shoppers laten overvliegen naar Antwerpen", vertelt Birgit de Jager, zaakvoerdster. "Om veiligheidsredenen houden we de Birkin en Kelly tassen niet meer in onze showroom, maar op afspraak kunnen ze wel bekeken worden."

"De duurste handtas ter wereld".
Labellov "De duurste handtas ter wereld".