Een van de beroemdste winkels ter wereld sluit na 20 jaar de deuren

Instagram @colette
Voor fashionista's en shopaholics is de iconische conceptstore colette al twintig jaar lang dé place to be als ze in Parijs zijn. De winkel vergaarde wereldfaam omdat ze als een van de eerste een mix van mode- en lifestyleartikelen aanboden, een concept dat nu veelvuldig wordt overgenomen door andere winkels. Na 20 jaar sluit de winkel in december abrupt de deuren.

We schreven vorige week nog over de samenwerking tussen de Zweedse modeketen H&M en colette, dus komt dit nieuws zeker aan als een donderslag bij heldere hemel. Het is dan ook niet omdat hippe conceptstore in slechte papieren zit dat ze de deuren sluiten. Oprichtster Colette Roussaux wil rust en laat op Instagram weten dat er zonder haar geen colette meer kan bestaan.

Saint Laurent
"Aan alle goede dingen komt ooit een einde en na twintig fantastische jaren sluit colette voorgoed de deuren op 20 december," staat sinds vandaag te lezen op het Instagramaccount van de winkel. "Colette Roussaux heeft de leeftijd bereikt waarop ze meer tijd wil voor haarzelf en colette kan niet blijven bestaan zonder Colette." Er zou interesse zijn van modehuis Saint Laurent om het pand op Rue Saint Honoré over te nemen.

De conceptwinkel werd in 1997 opgericht door Colette Roussaux en de laatste jaren door haar en haar dochter Sarah Andelman gerund. Ze waren één van de eerste winkels die niet alleen kleren of alleen lifestyleproducten aanboden, maar voor een mix gingen. Zo kun je er onder andere kleren, souvenirs en zelfs Apple-toestellen kopen.

Karl Lagerfeld
Vorig jaar vertelde Karl Lagerfeld, ontwerper bij Chanel en Fendi, aan Business of Fashion: "Colette is de enige winkel waar ik nog ga shoppen, omdat ze dingen hebben die niemand anders heeft. Ze hebben een concept ontwikkeld dat moeilijk exact over te nemen is. Er is maar één Colette en zij en haar dochter zijn er voor de volle tweehonderd procent bij betrokken." Ook celebs zijn fan van Colette. Onder andere Katy Perry, Alexa Chung, Justin Bieber en zelfs Beyoncé en Jay-Z kwamen er al over de vloer.

Instagram @colette
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.