Eén sjaal, vijf verschillende outfits

thinkstock
Nu het weer wat minder wordt, duiken ook de sjaals weer op. Maar in plaats van volgende keer weer gedachteloos een exemplaar om je nek te slaan, denk je best even na over hoe je je sjaal drapeert. Eén sjaal kan je immers op tal van verschillende manieren dragen en zo verschillende looks creëren.

De klassieker

Zo dragen we onze sjaal bijna allemaal. Opgerold en rond onze nek gewikkeld gaan we lekker ingeduffeld een koude herfstdag tegemoet. Geef er net als Emma Watson een moderne twist aan door één kant van de sjaal door de halsopening te steken. Zo is je creatie niet alleen bestand tegen plotse windopstoten, maar ziet het geheel er ook iets specialer uit.

Emma Watson houdt het simpel
photo_news Emma Watson houdt het simpel

De cirkel

Deze optie is ideaal voor wie behaaglijk warm naar buiten wil, maar geen zin heeft in uiteinden die door de wind in je gezicht wapperen. Uiteraard kan je een cirkelsjaal (of infinity sjaal) zo kopen, maar je maakt het ook makkelijk zelf door bij iedere andere sjaal de uiteinden aan elkaar te knopen. Draai hem vervolgens om je nek en verstop de eindjes ergens onderaan.

Jessica Alba kiest voor de cirkel
photo_news Jessica Alba kiest voor de cirkel

De Britse dame

Ga jij liever voor elegant en vrouwelijk? Dan kan je een voorbeeld nemen aan de stijl van Taylor Swift. Voor deze variant kies je best voor een iets kortere en dikkere (wol werkt het best) sjaal. Vervolgens vouw je de sjaal in twee, leg je hem rond je nek en haal je de uiteinden door het lusje aan de andere kant. Simple comme bonjour.

Taylor gaat zoals altijd voor elegant
photo_news Taylor gaat zoals altijd voor elegant

De koukleum

Weet je met het huidige weer nog niet goed of je nu wel of niet een jas moet aantrekken? Doe dan net als Vanessa Paradis en ga voor een extra grote sjaal die je gemakkelijk als een poncho om je schouders heen kan slaan wanneer het wat kouder wordt. Het is niet alleen heerlijk warm, maar staat ook nog eens ontzettend leuk.

Vanessa Paradis heeft het lekker warm
photo_news Vanessa Paradis heeft het lekker warm

De fashionista
Wie houdt van een statement maken, is ongetwijfeld fan van deze look. Om à la Miranda Kerr over straat te paraderen heb je - naast ellenlange benen - enkel een grote vierkante sjaal nodig in een vrolijke kleur. Vouw de sjaal diagonaal dubbel zodat je een driehoek krijgt. Vervolgens hou je de breedste punt voor je, ter hoogte van je borsten, en breng je de twee andere uiteinden langs achter door naar de andere schouder. Et voila.

Miranda Kerr gaat zoals gewoonlijk voor de high fashion look
photo_news Miranda Kerr gaat zoals gewoonlijk voor de high fashion look