Een overzicht van de meest adembenemende creaties op de haute coutureweek

Valentino
EPA Valentino
In Parijs loopt de haute coutureweek momenteel op zijn einde. De week waarop de meest begeerlijk én onbetaalbare creaties worden getoond. Aan elk stuk is er vaak een paar duizend uur gewerkt, zowel de stoffen als de details worden met de hand vervaardigd. Wij verzamelden de mooiste kunstwerkjes.

Nog even in het kort: wat is haute couture eigenlijk? Haute couture is kleding die volledig met de hand gemaakt is en waarvan er geen twee dezelfde stuks verkocht worden. Om haute couture te mogen maken, moet je toestemming krijgen van het Chambre Syndicale de La Couture. Die erkennen de titel van haute couturier alleen toe aan modehuizen die eigen ateliers hebben waar de kleding vervaardigd wordt. In die ateliers moeten minstens twaalf mensen werken, hun collectie moet twee keer per jaar op de catwalk getoond worden waarbij er altijd 50 verschillende stuks moeten zijn en er moet ook nog een ruimte zijn waarbij de collectie aan vaste klanten getoond wordt. 

Daardoor zijn er wereldwijd maar een handvol merken die haute couture collecties (mogen) tonen. Grote namen zijn Chanel, Dior en Elie Saab, maar ook het Nederlandse merk Iris Van Herpen en het Belgische A.F. Vandevorst zijn erkende couturiers. Sinds een paar seizoenen hoort ook het hippe Vêtements erbij.

Een overzicht van de meest indrukwekkende creaties:

Vêtements

AFP

Givenchy

AFP/Photo News

Iris Van Herpen 

AFP

Christian Dior

AFP

Chanel

AFP

Giorgio Armani Privé 

AFP

Elie Saab

AFP

Viktor & Rolf 

AFP

Jean Paul Gaultier 

EPA

Valentino

EPA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jacques Delalieux

    En wie draagt er die onzin ?

  • DIRK VAN DESSEL

    Hahahaha, in Aalst kijken die andere carnavalisten niet zo sip, heu ik bedoel niet zo "cool" in politiek-correcte Orwelliaanse nieuwspraak.