Ga naar de mobiele website
^ Top

Een op de drie vrouwen maakt handtas nooit schoon: dit slepen de NINA-redactrices mee

nina.be
Gebruikte tampons, lekkende make-up en vieze zakdoekjes. Vrouwen gebruiken hun handtas soms als prullenbak en schoonmaken is voor de meesten geen wekelijkse kost. Het krioelt er dus van de bacteriën, blijkt uit onderzoek van modewebsite fashionscene.nl bij 315 van hun lezers. Ik ging zelf op onderzoek uit en nam een kijkje in de handtassen van mijn lieftallige vrouwelijke collega's.

Ruim 31 procent van de vrouwen haalt elke maand keurig een doekje door de handtas en iets meer dan één op de tien vrouwen doet dit zelfs elke week. 30 procent maakt hem eens per jaar schoon. Maar daartegenover staat wel dat bijna 28 procent haar handtas nooit opkuist.

Vogelstront en een zakje met kots
Wat vrouwen allemaal aantreffen in hun tas, is niet bepaald fris. 67 procent vindt rottend of lekkend voedsel en kauwgom in haar tas. Ook genoemd: gebruikte maandverbanden of tampons (3 procent), lekkende of kapotte make-up (2,5 procent), vieze zakdoekjes (2 procent), volle luiers, vogelstront, een muis en een zakje met kots. Jasmijn van de modewebsite: "De meeste vrouwen geven tussen de 25 en 100 euro uit aan een tas, misschien gaan ze er daarom niet zuinig mee om.''

Dit zit er in de handtassen van de NINA-redactrices:
Valt nog mee niet?

Redactrice Ellen Provoost

nina.be

Redactrice Sophie Vereycken

nina.be

Jobstudent Margo Verhasselt

nina.be

Chef Eva Van Driessche

nina.be

Redactrice Nina Dillen

nina.beReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug