Een jeans uit HEMA is geen Levi's: stiksel op broekzak kost winkelketen smak geld

De typische broekzak van een Levi's-jeans.
De typische broekzak van een Levi's-jeans.

De Nederlandse winkelketen HEMA moet een boete van 4,4 miljoen euro betalen omdat de jeansbroeken die het bedrijf verkocht, het beeldmerk van jeansfabrikant Levi's schenden. Een Brusselse rechter bepaalde dat het stiksel op de broekzak van de HEMA-broeken te veel lijkt op het V-vormige stiksel van Levi's. De boete bestaat uit een bedrag van 20 euro per verkochte broek in de Benelux. In totaal gingen er 221.603 van die broeken over de toonbank. Bovendien mag HEMA geen vergelijkbare broeken meer verkopen. Doet de winkelketen dat wel, dan kost dat 100 euro per verkocht exemplaar. HEMA stelt dat de juridische procedures nog lopen en wil zolang geen commentaar geven.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jil Heirman

    Eigenlijk zouden op sommige dingen geen patenten mogen bestaan, want dit soort zaken zijn gewoon absurd. Het gaat hier ochgot over stiksel. Daarbij: alles lijkt wel op iets dat al bestaat, dat kan ook niet meer anders. Met muziek is het net zo.

  • rik lagrou

    hoe dat men klanten wil bedriegen Maar met 2 maten en gewichten de schoenen met rode zolen mogen wel nagemaakt worden Enkel om klanten te bedriegen !! Net zoals met frigo klimaat klasse ??? Wie weet dat sommige frigo niet meer werken bij 28* Nieuwe verkoop techniek EUROPA?? Bedriegtechniek !!!

  • Fred Fourgon

    Of hoe "rechters" een zaak kapot kunnen maken. En om welke reden dan nog. Pfff.