Een Instagramwaardig interieur? Zo maak je je huis fotoproof

Unsplash
Of je nu graag je Instagramvolgers wil imponeren, je appartement hoopt te verhuren of eraan denkt om je huis te verkopen: je stekje stel je liefst zo mooi mogelijk voor. En met deze tips ziet je interieur er altijd picture perfect uit.

1. Ga voor Scandi

Niets zo hip en aantrekkelijk als een Scandinavisch interieur vandaag de dag. Werk met wit, hout en liefst ook een subtiele kleurrijke toets hier en daar. Geen tijd, zin of geld om heel je interieur om te gooien? Met een strakke zwart-witte kandelaar, strategisch geplaatste wandrekjes of een schapenvelletje op de zetel kom je ook al een heel eind.

2. Planten boven

Niets dat gezelligheid uitstraalt als groen in huis. Een boeket bloemen op de eettafel, een grote plant naast de zetel en hippe luchtplantjes als decoratie geven een instant huiselijke sfeer. Wie geen groene vingers heeft, moet slim zijn: vetplantjes beleven momenteel hun 15 minutes of fame én het zijn echte overlevers.

Artikel gaat verder onder de foto.

Home decor #appartement #sophiescrib

3. Opgeruimd staat netjes

Al helemaal in je woonkamer. Even dat rondslingerende paar schoenen of de vuile borden van gisteren opruimen is zo gepiept én je foto's zien er meteen een pak beter uit.

4. Maar maak het niet steriel

Hier en daar een dekentje dat niet zo netjes ligt, of een strategisch geplaatst magazine op de salontafel kan natuurlijk wél. Je huis is een plek om te leven, geen ziekenhuiskamer. En zeg nu zelf, wie wil daar nu wonen?

5. Licht is alles

Ga geen plaatjes schieten wanneer het buiten pijpenstelen regent en de hele woonkamer er donker en grauw uitziet, maar maak die kiekjes overdag. Een paar minuutjes één streepje zon? Haal dan snel die camera boven en sta versteld hoeveel beter de foto's eruit zien.

Flower power #sophiescrib