Een Barbie zonder dijkloof: plussize model krijgt eigen pop

Instagram
Het bekende plussize model Ashley Graham bestaat nu ook in Barbieversie: Mattel ontwierp een Barbiepop van deze knappe dame met een maatje meer. Het enige criterium dat Ashley Graham gaf aan de ontwerpers? "De dijen van de pop moeten elkaar raken. Ik had ook om cellulitis gevraagd, maar dat gaat niet zo makkelijk met plastic."

Mattel ontwierp de Barbiepop van Ashley Graham in het kader van de Sheroes-collectie, die hulde brengt aan stoere, bekende dames. Eerder werd in die reeks al een pop van bijvoorbeeld actrice Zendaya gemaakt. De ontwerpen zijn in principe niet bedoeld om verkocht te worden, maar eerdere Sheroes poppen kwamen uiteindelijk toch in (online) winkels terecht.

Ashley Graham is trots dat ze aan de reeks met Sheroes wordt toegevoegd. "Ik vond het belangrijk dat de Barbie zoveel mogelijk op mij zou lijken. De dijen van de pop moesten elkaar dan ook echt raken. Ik wil zo aan meisjes laten zien dat het echt oké is als je dijen tegen elkaar aan schurken, ook al zegt de maatschappij dat een 'dijkloof' mooi is. Ik had ook om cellulitis gevraagd, maar dat gaat niet zo makkelijk met plastic," voegt ze er nog aan toe. In onderstaand beeld toont Ashley met trots de Barbieversie van zichzelf.

Come on @Barbie, let's go party!!! Thank you to my new and incredible @Mattel family for this honor! #beautybeyondsize #barbie #curvybarbie