Duurste parfum ter wereld: 6.000 euro per milliliter

Le Moleculo on Twitter: "أغلى عطر في العالم الآن في هارودز لندن! من Clive Christian وبسعر يقارب الـ 860 ألف ريال سعودي فقط! http://t.co/VbnBIUXUrR"

Met 182.000 euro kan je heel wat doen: een peperdure auto kopen, het bedrag investeren in je droomhuis of het spenderen aan een jacht... Je kan er natuurlijk ook het duurste parfum ter wereld mee kopen, een flesje van 30 milliliter kost namelijk 182.000 euro, of omgerekend 6.000 euro per milliliter.

In het Britse warenhuis Harrods opent binnenkort het 'Salon de Parfum Boutique', iets wat de ideale gelegenheid leek om uit te pakken met een stunt. Daarom creërde parfumeur Clive Christian een luxeversie van zijn parfum No. 1, dat al bekend stond als het duurste parfum in de wereld.

Hoewel je verwacht dat voor die prijs de geur aangepast zou zijn, blijkt alleen de verpakking een upgrade te hebben gekregen. Het flacon is gemaakt uit kristallen en versierd met vlechtwerk van 24 karaat goud. De dop werd vervaardigd uit goud en gedecoreerd met diamanten. Als dat niet genoeg was, vind je op de verpakking ook nog een leeuw die gemaakt is uit een gele en roze diamant.