Drie transgendermodellen schitteren in campagne

Instagram @Proenzaschouler
Diversiteit is het modebegrip van het jaar. Modellen met een kleurtje, maatje meer en nu ook transgendermodellen. Het kan allemaal. Transgendermodellen spelen dit jaar de hoofdrol bij de najaarscollectie van Proenza Schouler.

Jack McCollough en Lazaro Hernandez, het creatieve duo achter het merk Proenza Schouler selecteerden voor de shoot drie transgendermodellen. De herstcollectie wordt door modellen Torraine Futurum, Marcs Marcus en Stav Strashko voorgesteld.

Naast de drie transgendermodellen schitteren ook nog drie andere dames in het lookbook. "De mix voelde heel goed en de algemene boodschap over diversiteit die we hiermee willen uitsturen is heel actueel. Het hele project ademt New York uit zoals we de stad vandaag kennen" vertelden de twee ontwerpers aan magazine The Cut.

Voor de shoot werkten de ontwerpers samen met fotograaf Ethan James Green. "We bewonderen zijn werk al een tijdje en hebben veel gemeenschappelijke vrienden in New York. De manier waarop hij verschillende personages vastlegt en zijn sterke voeling met New Yorkse subculturen respecteren we enorm."

Michelle in Pre-Fall 2017 by @ethanjamesgreen. #proenzaschouler

4,022 Likes, 45 Comments - Proenza Schouler (@proenzaschouler) on Instagram: "Michelle in Pre-Fall 2017 by @ethanjamesgreen. #proenzaschouler"