Doutzen Kroes wil opkomen voor olifanten met gloednieuwe handtas

Instagram / Loewe
Het Nederlandse supermodel Doutzen Kroes heeft een missie: voorkomen dat olifanten zullen uitsterven. Om voor dat project geld in te zamelen lanceert ze samen met Loewe een handtas, uiteraard ook in de vorm van een olifant. 

Het gaat om een limited edition handtas die gebaseerd is op de Elephant Mini Bag-collectie van Loewe. De volledige opbrengst van dit tasje gaat naar de organisatie Elephant Crisis Fund, die tegen stroperij en illegale ivoorhandel strijdt. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Loewe

De kleine crossbody bag zal enkel en alleen verkrijgbaar zijn in een terracotta-kleur. Met die neutrale keuze springen de kleurrijke kralen die aan de tas hangen des te meer in het oog. Die vrolijke versiering werd trouwens gemaakt door vrouwen van de Samburu Trust in Kenia, een organisatie die zich niet alleen inzet voor het welzijn van de majestueuze dieren, maar ook voor onderwijs en de voorziening van water en gezondheidszorg. 

De tekst gaat verder onder de foto's.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Doutzen Kroes zich van haar meest diervriendelijke kantje toont. In 2016 poseerde ze - samen met een reeks andere topmodellen als Cara Delevingne, Joan Smalls, Miranda Kerr, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Adriana Lima en Christy Turlington - voor 'Knot on my Planet', een campange van het Elephant Crisis Fund. "Ik wil niet dat mijn kinderen opgroeien in een wereld zonder olifanten in het wild," zei ze daar toen zelf over. Sindsdien is ze ook het gezicht en ambassadrice van KOMP. 

Wie het goede doel op een stijlvolle manier wil steunen, kan onder meer via de webshop van Loewe een handtas kopen. Voor één exemplaar tel je € 1.200 neer. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carla Van Geel

  Het initiatief zou nog mooier zijn indien de materie waaruit de handtas gemaakt is 'niet' uit kalfsleer zou bestaan. Er bestaan handtassen uit synthetisch materiaal die bijna niet te onderscheiden zijn van echt leer en zelfs grotere merken doen daaraan mee. Zolang er niet genoeg alternatieven zijn kan dieren doden nu misschien wel nog om te leven maar bij het nemen van soortelijke initiatieven 'niet' om te paraderen aub.

 • Herman Smulders

  In buffelleer.

 • Jan Verstrepen

  Prachtig initiatief.

 • Paul De Mol

  Voorkomen dat olifanten zouden uitsterven: ook een manier om je belachelijk te maken. Er zijn ondertussen zoveel olifanten dat landen als Botswana er aan denken ze massaal te gaan afschieten. Hetzelfde geldt voor trouwens voor walvissen: veel te veel.