Doutzen Kroes: "Ik ben ook soms onzeker in bikini, ik blijf een mens natuurlijk"

Doutzen Kroes.
Hunkemöller Doutzen Kroes.
Ze heeft een lichaam waar menig vrouw alleen maar van kan dromen, en toch voelt ook Doutzen Kroes zich soms onzeker als ze in bikini over het strand loopt. "Topmodel of niet, ik blijf nu eenmaal ook maar een mens". Gelukkig kan ze dat gevoel ook loslaten, want binnenkort pronkt ze overal ter wereld op billboards in bikini voor haar nieuwste samenwerking met Hunkemöller. Wij vroegen haar het hemd van het (moord)lijf in Berlijn.

"Het is de bedoeling dat elke vrouw zich goed en mooi voelt in de bikini's en badpakken," aldus het 32-jarige topmodel tijdens de perspresentatie van haar eerste zwemcollectie voor Hunkemöller. Makkelijk praten natuurlijk als je zo'n lichaam hebt, denk je waarschijnlijk. De realiteit is inderdaad dat uit verschillende onderzoeken blijkt dat een meerderheid van de vrouwen zich net verschrikkelijk onzeker voelt in zwemkledij. Er zijn zelfs dames die niet durven gaan zwemmen omdat ze zich schamen voor hun lichaam.

"We zouden veel vaker een voorbeeld moeten nemen aan de vrouwen in bijvoorbeeld Zuid-Amerika. Zij dragen zonder schroom bikini's, terwijl ze ook niet allemaal een 'perfect' lichaam hebben. Ik vind het belangrijk dat we leren waarderen wat we hebben en wie we zijn. En het gaat ook niet allemaal om hoe je eruit ziet. Als een vrouw zich goed in haar vel voelt, straalt ze dat ook uit en dat is net heel sexy," aldus Kroes.

Diverse modewereld
Doutzen, mama van Phyllon Joy (6) en Myllena Mae (2), heeft natuurlijk zelf wel een zogenaamd 'perfect' lichaam, al wil ze dat niet gezegd hebben. "Ik mag dan een bepaalde groep vrouwen aanspreken, we zien er uiteindelijk allemaal anders uit en net daarom vind ik het zo goed dat de modewereld steeds diverser wordt. Ook voor vrouwen met een andere lichaamsbouw moet er iemand zijn om naar op te kijken. Er klopt iets niet als alle vrouwen mijn lichaam willen."

Het artikel gaat verder onder de foto.

Hunkemöller
Hunkemöller

Afvallen
Dat lichaam houdt ze in stand door gezond te eten en veel te sporten, maar dat doet ze vooral voor zichzelf. "Ik leefde al op die manier toen ik helemaal nog geen carrière had als model. Het zit zo ingebakken in de levensstijl van mijn familie en ik vind het ook echt oprecht interessant om te ontdekken hoe ik nog gezonder kan worden. Het draait voor mij niet om afvallen, ik wil mij gewoon op mijn best voelen. Maar dat wil iedereen wel, toch? En ja, ik eet ook een pizza als ik daar zin in heb. Het moet nog een beetje leuk blijven uiteraard."

Onzekerheid
"Net als andere vrouwen voel ik mij ook nog wel eens onzeker in bikini. Je geeft toch echt wel veel bloot, en door de constante aanwezigheid van paparazzi word je je heel bewust van hoe je eruit ziet. Wat ik daaraan doe? Negeren, dat moet gewoon (lacht). Zoals ik eerder al zei, helpt een gezonde levensstijl om je goed in je vel te voelen. Wat je lichaamsbouw ook is. Naar de toekomst toe hoop ik dat overheden gezonde voeding toegankelijker maken. Al draait het ook om prioriteiten stellen. Wij hadden het vroeger thuis niet breed, maar gezond eten kwam altijd op de eerste plaats. Die visie draag ik nu nog altijd mee," aldus Doutzen.

De zwemcollectie van Doutzen Kroes voor Hunkemöller is vanaf 2 mei online te koop en vanaf 5 mei in de winkels. Prijzen variëren van € 17,99 tot € 64,99.
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • sonja verlinden

  Ach mens toch. Hoe onnozel kan je zijn?

 • juul kabas

  Als je onzeker bent in bikni, doe hem dan uit. Wat een moeilijk probleem.

 • rob stijnen

  Zeer mooie dame

 • Gregory Maurisse

  Oei ze heeft een serieus probleem

 • joske vermeulen

  Ga dan werk zoeken waar je niet in bikini moet paraderen. Problemen opgelost. Van zulke mensen wordt ik misselijk, en er lopen er zo meer en meer rond.